BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMısır Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artırımı----

Mısır Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artırımı

Mısır Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artırımı
02 Şubat 2024 - 07:50 www.finansgundem.com

Mısır Merkez Bankası, sürpriz bir şekilde faiz artırımına gitti. Gecelik mevduat faiz oranı 200 baz puan artışla yüzde 19,25'ten yüzde 21,25'e yükseltildi.

Mısır Merkez Bankası (CBE), üst üste üç toplantıda sabit tuttuğu faiz oranında, enflasyon sonuçlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ve jeopolitik risklere değinerek, piyasaların beklemediği bir şekilde yeniden artırıma gitti.

CBE tarafından yapılan açıklamaya göre, gösterge niteliğindeki gecelik mevduat faiz oranı 200 baz puan artışla yüzde 19,25'ten yüzde 21,25'e çıkarıldı. Analistlerin beklentisi faizin değişmeyeceği yönündeydi.

Açıklamada, "Son enflasyon sonuçları da dahil olmak üzere Aralık PPK'dan bu yana gelen veriler beklentilerin üzerinde geldi. Yaygın enflasyonist baskılar yüksek kalmaya devam ederek fiyatlandırma ve tüketim davranışlarını etkilemeye devam ediyor." denildi.

Mısır'da en son tüketici fiyatları yıllık yüzde 33,7 olurken, çekirdek enflasyon yüzde 34,2 seviyesine çıktı.

CBE'nin diğer kullandığı faizler de aynı seviyede artırıldı; Gecelik borç verme Faiz oranı yüzde 20,25'ten yüzde 22,25'e, iskonto faiz oranı yüzde 19,75'ten yüzde 21,75'e yükseltildi.

Para Politikası Kurulu, orta vadede fiyat istikrarının sağlanması amacıyla enflasyon görünümüne ilişkin risklerin dengesini değerlendirmeye devam edeceğini belirtti. Kurul ayrıca, sıkı bir politika duruşuna ulaşmak ve likidite koşullarını buna göre ayarlamak için mevcut tüm araçları kullanmaktan çekinmeyeceğini, gelecekteki politika faiz oranlarının tahmini enflasyonun bir fonksiyonu olmaya devam edeceğini yineledi.

Mısır Merkez Bankası faiz artırdı

 

Mısır Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı

 

Mısır Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

Mısır Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)