BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMIPAZ'da yeni dönem----

MIPAZ'da yeni dönem

MIPAZ'da yeni dönem
19 Ocak 2024 - 21:01 www.finansgundem.com

MIPAZ’ın hisselerinin yüzde 78,76’sının, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından Enver Çevik ve Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın önderlik ettiği yatırımcılara satışı tamamlandı

Re-Pie Portföy’ün kurucusu olduğu Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nda bulunan MİLPA Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#MIPAZ) hisselerinin satışı konusunda anlaşma sağlandı.

Anlaşmayla birlikte, MIPAZ’ın hisselerinin yüzde 78,76’sının, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından Enver Çevik ve Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın önderlik ettiği yatırımcılara satışı tamamlandı.

Enver Çevik, bu satın almayla birlikte, MİLPA Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (MIPAZ) çoğunluk hissesine sahip oldu. Bu devrin ardından Enver Çevik’in MIPAZ’daki sahiplik oranı yüzde 63,32’e yükseldi.

Enver Çevik, iş felsefelerinin milli ve yerli bakış açısını günümüz küresel ekonomik dinamikleriyle birleştirerek büyümeyi sürekli kılmak olduğunu belirterek, stratejik bir yatırım olarak gördükleri MIPAZ’ın ilerleyen dönemde hedeflerine ulaşmada önemli rol oynayacağına inandıklarını söyledi. Enver Çevik aynı zamanda, enerji, gayrimenkul, finans, medya, ulaşım, sağlık ve teknoloji alanlarında yatırımları bulunan Lydia Yatırım Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

MIPAZ Hakkında

MİLPA Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MIPAZ), Doğan Holding şirketlerinin ürettiği ulaştırma ekipmanı ve taşıtları, gayrimenkul ve tüketim ürünlerini hem iç hem dış piyasalarda pazarlama işi ile uğraşan Türkiye merkezli bir şirketi olarak kuruldu. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.’deki sahibi bulunduğu hisselerin tamamını, 2023 yılı ağustos ayında Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na 54 milyon 680 bin 907 dolar karşılığında devretmişti. 1994 yılından beri halka açık olan MIPAZ şu anda Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem görmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)