BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyonları ilgilendiriyor! Yarın son gün...----

Milyonları ilgilendiriyor! Yarın son gün...

Milyonları ilgilendiriyor! Yarın son gün...
30 Mart 2021 - 09:32 www.finansgundem.com

Yapılandırılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının ödenmesinde son tarih yaklaştı. SGK prim borçları için yapılandırmadan faydalananlar, peşin ve ilk taksit ödemelerini son gün 31 Mart'a kadar yapabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapılandırmaya ilişkin verileri paylaştı.

SGK PRİM BORÇLARI İÇİN 2.1 MİLYON BAŞVURU

Buna göre 2 milyon 100 bin kişi SGK prim borçları için başvuru yaptı, 101 milyar lirayı aşan alacak yapılandırıldı. Şimdiye kadar 7 milyar 400 milyon liralık ödeme gerçekleşti.

BAĞ-KUR BORÇLARI SİLİNEBİLECEK

SGK borç yapılandırmasının, Bağ-Kur'lulara da önemli avantajlar getirdiğini anlatan Selçuk, "Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki kanunlarla durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borcu asılları, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellendi. 31 Mart 2021'e kadar ödemeleri halinde, durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek" dedi.

Selçuk, GSS prim borçlarının ise 30 Nisan 2021'e kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme cezasının ve zammının tamamının silineceğini açıkladı.

"GSS sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testine başvurmayanların ise 31 Mart 2021'e kadar gelir testine başvurmaları halinde GSS primleri, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenebilecek. Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek."

İKİŞER AYLIK DÖNEMLERDE 6, 9, 12 ve 18 EŞİT TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

SGK yapılandırması kapsamında alacakların gecikme cezası ve zammı yerine Yİ-ÜFE ile güncellendi. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin %90'ının, iki taksitle ödemede %50'si siliniyor.

Ayrıca taksitle ödemeyi tercih edenler için ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle ödeme imkanı getirildi. Daha önce uygulanan hacizler, bu kanuna göre yapılacak ödemeler nispetinde kaldırıldı.

SGK’ya ait 5 hizmet daha e-Devlet’te

 

SGK geçen yıl ilaca 48,6 milyar lira ödedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)