BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilyon dolarlık sikkeler otobüsten çıktı----

Milyon dolarlık sikkeler otobüsten çıktı

Milyon dolarlık sikkeler otobüsten çıktı
27 Mart 2014 - 09:40 www.finansgundem.com

Değeri bir milyon dolar olduğu belirtilen İskender’in sikkeleri Türk otobüsünde çıktı

Türkiye’den Moldova’ya giden otobüste, değeri bir milyon dolar olduğu belirtilen, 700 antik sikke ile heykel parçaları ele geçirildi.

Rus haber ajansı İtar-Tass’ın bildirdiğine göre, Moldova Milli Tarih Müzesi yöneticisi Anna Bolduryanu, Moldova gümrük görevlilerinin Türkiye’den gelen bir otobüsün bağajında yaptıkları incelemede, 700’den fazla antik sikke ile M.Ö. VI-II. yüzyıllara ait heykel parçalarının bulunduğunu söyledi. Koleksiyonda Büyük İskender, Antik Yunan ve Roma dönemlerine ait sikkelerin bulunduğunu bildiren Bolduryanu, heykel parçalarının da Sümerlerden kalma olduğunu aktardı. Bolduryanu, parçaları ele geçirilen heykellerin tanesinin açık artırmalarda 500 bin dolara satıldığına dikkati çekti. Türkiye’den çıkarıldığı ileri sürülen tarihi eserlerin Louvre, Vatikan ve St. Petersburg gibi önemli müzelerde sergilendiğini vurgulayan Bolduryanu, “Kolleksiyonun sahibi bulunmazsa tarihi parçalar müze fonuna bağışlanacak. Bu, müze için benzeri görülmemiş bir katkı olur” ifadelerini kullandı. Koleksiyonun sahibini arayan Moldovalı güvenlik güçleri, otobüs şoförlerinin, 10 yıl hapis cezası öngören kanunu ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklandığını bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)