BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarlarca doları takas ediyordu, şimdi hapishanede balık takas ediyor!----

Milyarlarca doları takas ediyordu, şimdi hapishanede balık takas ediyor!

Milyarlarca doları takas ediyordu, şimdi hapishanede balık takas ediyor!
25 Kasım 2023 - 14:41 www.finansgundem.com

İflas eden kripto borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, hapishanedeki yaşamına uyum sağlamak için ilginç bir yöntem buldu. Bankman-Fried'in diğer mahkumlarla saç kesimi karşılığında, balık takası yaptığı öğrenildi.

Dünyanın en büyük iki kripto borsasından biri olan ve Kasım 2022'de iflas süreci başlayan FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried ağustos ayından bu yana cezaevinde. Milyar dolarları yöneten Bankman-Fried, şimdi cezaevinde rutin ihtiyaçları karşılamak için balık konservesi takası yapmayı öğrendi. 

Independent Türkçe'de Michelle Del Rey imzasıyla yer alan haberde Sam Bankman-Fried'ın cezaevi yaşamından ilginç ayrıntılar yer alıyor. 

İşte o haber:


The Wall Street Journal'a konuşan bir kaynak, "imzası haline gelen mop-top" saç modelini korumak için Bankman-Fried'in kısa süre önce saç tıraşı karşılığında başka bir mahkumla birkaç kutu uskumru takas ettiğini söyledi.

Yayın organının haberine göre Brooklyn Metropolitan Cezaevi'nin sigarayı yasaklamasının ardından bu balık, kantindeki en popüler ürün haline geldi. Mahkumlar birbirlerinden hizmet almak için sık sık bu ürünü takas ediyor.

Uskumru hapishane kantininde 1,30 dolara satılırken, 88,40 dolara satılan MP3 çalar en pahalı ürünlerden biri.

Bankman-Fried ağustostan beri hapiste. Bir tanığı korkutmaya çalıştığını, eski kız arkadaşı Caroline Ellison'ı taciz ettiğini ve gazetecilere belge verdiğini federal bir yargıcın tespit etmesinin ardından Bankman-Fried kefaletsiz olarak tutuluyor. Eski kripto kralı iddiaları reddetti.

FTX'in kurucusu halihazırda komplo ve dolandırıcılıkla ilgili 7 suçtan ceza almayı bekliyor. Bankman-Fried, FTX müşterilerinden milyarlarca dolar çalmaktan ve yatırımcılarla borç verenleri dolandırmaktan hüküm giymişti. Savcılar, Bankman-Fried'in müşterilerden aldığı parayı 2017'de kurduğu serbest yatırım fonu Alameda Research'le bağlantılı borçları ödemek için kullandığını iddia etmişti.

28 Mart 2024'te yapılması planlanan ve cezasının kararlaştırılacağı duruşmanın ardından Bankman-Fried, federal bir cezaevine nakledilecek. Eski kripto kralı 110 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Yayın organı, Bankman-Fried'in eski Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernández ve Meksikalı eski bir kolluk kuvveti görevlisiyle hücre arkadaşı olduğunu aktardı.

Bankman-Fried hapse girmeden önce ailesinin Kaliforniya'nın Palo Alto şehrindeki evinde 250 milyon dolar kefaletle ev hapsinde tutuluyordu. Daha önce Bahamalar'da 30 milyon dolarlık bir dairede yaşayan FTX'in kurucusunun, 26 milyar dolar değerinde olduğu bildiriliyordu.

FTX'te yönetici de olan Ellison, duruşmada mahkemeye şirketin şirketten para aldığını söylemişti.

Bankman-Fried'in eski sevgilisi şöyle demişti:

Alameda, FTX müşterilerinden birkaç milyar dolar para aldı ve bunu kendi yatırımlarımızda ve borçlarımızı ödemek için kullandı.

 Ellison, dolandırıcılık ve komployla ilgili 7 suçlamayı kabul etmişti.

The Independent yorum için Bankman-Fried'in avukatıyla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

FTX ve borçluları 744 milyon dolarlık satış istedi

 

FTX'in eski CEO'su Bankman-Fried, hakkındaki "dolandırıcılık" davasında suçlu bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)