BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarder yatırımcıdan kripto para eleştirisi: Değersiz balon----

Milyarder yatırımcıdan kripto para eleştirisi: Değersiz balon

Milyarder yatırımcıdan kripto para eleştirisi: Değersiz balon
30 Ağustos 2021 - 13:13 www.finansgundem.com

Küresel Finans Krizi sırasında mortgage yatırımlarına yönelik açığa satış hamlesiyle 20 milyar dolar kazanan ünlü yatırımcı John Paulson kripto paraları ‘değersiz’ olarak tanımladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senedi yatırım firması Carlyle Group’un Kurucusu Milyarder John Paulson’un Amerikan emlak piyasası üzerinde yaptığı büyük açığa satış hamlesinden on yıldan uzun bir süre geçti. Milyarder 2008 Küresel Finans Krizi’nden beridir dev yatırım hamlesine rakip olacak büyüklükte bir açığa satış hamlesi bulamadı. Ancak kriz öncesinde mortgage fonlarına yönelik yaptığı açığa satış hamlesi milyarderin 20 milyar dolarlık servet elde etmesini sağlamıştı.

Paulson, Bloomberg International’a yaptığı açıklamalarda 14 yıl sonra teminatlandırılmış borç yükümlülüklerinin ve kredi kaybı değişimlerinin herkesin dikkatini çektiğini belirtiyor. Milyarder yeniden olağanüstü bir spekülasyonun ortaya çıktığını belirtiyor.

65 yaşındaki yatırım uzmanı borsalarda yükselen fiyatlardan giderek daha fazla endişeleniyor. Milyarder, hızla genişleyen para arzının enflasyon oranlarını mevcut beklentilerin çok üzerinde tutabileceğini ve yıllardır desteklediği altın yatırımlarının için doğru zaman olduğunu söyledi.

Paulson’un en dikkat çekici sözleri ise halka arz şirketleri (SPAC) ve kripto para birimlerine yönelikti. Borsa uzmanı kripto para birimleri için “önünde sonunda değersiz oldukları kanıtlanacak bir balon” olduğunu söyledi.

Milyarder yatırımcı, “Hiç kimseye kripto para birimlerine yatırım yapmayı tavsiye etmiyorum” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Paulson’un dijital varlıklara yönelik sert eleştirilerinin dijital varlıklara yatırım yapan yatırımcılar tarafından yeni eleştirileri getirmesi bekleniyor. 65 yaşındaki yatırımcı 2011 yılında fon şirketini 38 milyar dolara kadar taşımıştı. Firmanın fon varlıklarının 9 milyar dolara düşmesiyle Paulson’un firması hedge fonu şirketinden aile yatırım ofisine dönüştü.

Şimdilerde kendi parasını yöneten Paulson, “Hiçbir zaman para toplamayı veya yatırımcılarla tanışmayı sevmedim” açıklamasında bulunarak aile yatırım ofisinde olmaktan memnun olduğunu belirtti.

Borsalarda ‘eylül etkisi’ korkuları doğru mu?

 

Altın “şahin” sevmiyor!

 

Wells Fargo’nun borsalardaki favori sektörü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)