BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyarder listesinde öne çıkan 10 sektör----

Milyarder listesinde öne çıkan 10 sektör

Milyarder listesinde öne çıkan 10 sektör
17 Nisan 2024 - 07:45 www.finansgundem.com

Milyarderler, başını finansın çektiği 10 sektörde paralarını katladı. İşte 2024'te milyarderlerin servetine servet katan 10 sektör...

Forbes dergisi yılın en zengin insanlarının sıralandığı 2024'ün milyarderleri listesini yayımladı. 

Forbes Dünya Milyarderleri Listesi'nde bu yıl 2 bin 781 kişi yer aldı. Geçen yıla kıyasla toplam milyarder sayısı 141 kişi artarken 2021'deki rekor 26 kişiyle geride bırakıldı ve yeni bir rekor kaydedildi.

Milyarderlerin toplam değeri 14,2 trilyon dolara ulaşarak 2023'e göre 2 trilyon dolar arttı. Böylelikle 2021'de kırılan bir önceki rekorun 1,1 trilyon dolar üzerine çıkıldı. Listeye göre milyarderlerin üçte ikisi bir yıl öncesine göre daha değerli olurken yalnızca dörte biri daha fakir oldu.

En çok kazandıran sektör, finans ve yatırım oldu

2024 Dünya Milyarderleri Listesi aynı zamanda küresel piyasalarla ilgili çok önemli bir veriyi ortaya koydu. Dünya'dan Emre Ergül'ün haberine göre milyarderler, 10 sektör üzerinden paralarına para kattı. En çok kazandıran sektör, finans ve yatırım oldu. Her 6 milyarderden biri veya yüzde 15'ten biraz fazlası paralarını Finans ve yatırımlardan kazandı.

Finanstan servetlerini geliştiren 427 isim arasında, aralarında Sherman Financial Group'un kurucusu Ben Navarro (Şahsi serveti 1.5 milyar dolar), Brezilya merkezli dijital banka Nubank'tan Cristina Junqueira (1.4 milyar dolar) ve Valor Equity Partners'ın kurucusu ve CEO'su Antonio Gracias'ın (1.1 milyar dolar) da bulunduğu 37 yeni isim de yer aldı.

Toplam serveti 2.17 trilyon dolar olan bu gruptaki zenginlerin üçte ikisi 2023’ten daha zenginler. Bu grubun en zengini, 1 yılda servetine 27 milyar dolar ekleyen Warren Buffett oldu. Teknoloji, 342 milyarder kazandırdı ve geçen yıla göre 29 kişi artışla milyarderler arasında en popüler ikinci sektör haline geldi. Forbes’a göre, Amazon’un sahibi Jeff Bezos “hâlâ en zengin teknoloji kralı olmaya devam ediyor.” Onu, Mark Zuckerberg takip ediyor. Teknoloji milyarderlerinin toplam değeri 2.6 trilyon dolardan fazla. Milyarderler için üçüncü en yaygın sektör, 328 üyesinin olduğu ve 49 yeni milyarderle bu yılın “en çok yeni gelenin” olduğu imalat sektörü.

Moda ve perakende, aralarında Taylor Swift, Heidi Klum ve Lenny Kravtiz gibi ünlülerin giydiği ünlü kırmızı tabanlı ayakkabıların kurucusu Christian Louboutin'in de bulunduğu 285 milyarderle dördüncü sırada yer alıyor. Yiyecek ve içecek sektöründe 210 milyarder bulunuyor ki bu da onu beşinci büyük sektör haline getiriyor.

En yoksul ile en zengin ülkeler arasındaki uçurum artıyor

 

Dolar milyonerleri nasıl zengin oluyor?

 

Forbes açıkladı: İşte dünyanın en zengin 10 kadını...

 

Yılın en zengin insanları belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)