BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMilyar dolarlık banka dolandırıcılığı yapan isim kaçmaya hazırlanıyor----

Milyar dolarlık banka dolandırıcılığı yapan isim kaçmaya hazırlanıyor

Milyar dolarlık banka dolandırıcılığı yapan isim kaçmaya hazırlanıyor
22 Eylül 2022 - 10:19 www.finansgundem.com

Çin’de binlerce kişinin mağdur olmasına neden olan bankacılık krizinin arkasındaki karanlık ismin Kıbrıs’a kaçmak için plan yaptığı ortaya çıktı.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin genelinde yüz binlerce banka mudisinin mağdur olmasına neden olan ve 234 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan milyarlarca dolarlık dolandırıcılığın arkasında Lü Yi olarak bilinen kanlık ismin yeni planı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasıyla Çin'in merkezindeki Henan eyaletindeki evinde takibe alınan 48 yaşındaki Lü, kayıplara karıştı. Polis, Lü'nün bir "suç çetesi" yönettiğini iddiasıyla her yerde arıyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre Lü, Kıbrıs’a kaçarak orada vatandaşlık almayı planlıyor. Kayıplara karışan Lü’nun yaklaşık bir yıldır kaçış planı üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

Çin’de ortaya çıkan bankacılık krizinde binlerce mudi mevduatını çekemediği için protestolar yapmıştı. Kriz nedeniyle "Lu Yi" adlı şüphelinin liderlik ettiği suç örgütünün soruşturulduğu, bu kapsamda "ilk grup şüphelinin gözaltına alındığı" ifade edildi.

Otoritelerden yapılan açıklamada, örgütün, "Şuçang Kırsal Ticaret Bankası (XRCB) ve Hınan Şincayfu Grup Yatırım Holding adlı kuruluşlar aracılığıyla, çapraz hissedarlık, sermaye ve pay artırımı, banka idarecilerini yönlendirme gibi yöntemlerle bazı kırsal bölge bankalarını etkin şekilde kontrol ettiği" vurgulandı.

Çetenin bankalar üzerindeki etkisini kullanarak, "sahte kredilerle yasa dışı fon transferleri yaptığına" dikkat çekilen açıklamada, "verilerin silinmesi ve değiştirilmesi için paravan şirket kurduğu" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, çetenin, ayrıca, "üçüncü parti finans platformlarını, kendi kurduğu platformu ve bazı sermaye komisyoncularını, bankalara mevduat çekmek ve yatırım araçlarının reklamını yapmak için kullandığı ve bu yollarla birden fazla ciddi suç işlediğinin" altı çizildi.

Çin'deki Banka krizinin altından yolsuzluk çıktı

 

Çin, yerel bankalarda batan parayı ödeyecek

 

Çin bankaları büyük kayıplarla karşı karkşıya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)