BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli Savunma Bakanı Akar Yunan mevkidaşıyla görüştü----

Milli Savunma Bakanı Akar Yunan mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar Yunan mevkidaşıyla görüştü
13 Şubat 2019 - 16:47 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis'le görüştü. Akar, görüşmeye ilişkin, "Dost ve komşu iki ülke olarak sorunlarımıza barışçıl yollarla çözüm bulmak için çalışmalıyız." değerlendirmesinde bulundu

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Akar ile Apostolakis arasında gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut meselelerin ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Komşu ve müttefik iki ülke olarak teknik çalışma grupları kurulması ve bu grupların güven artırıcı önlemler de dahil olmak üzere, bu meseleler üzerinde çalışması konusunda mutabık kalındı." ifadesi kullanıldı.

Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında geldiği NATO Karargahı'nda ikili görüşmelerde de bulundu. 

İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta ile bir araya gelen Bakan Akar, daha sonra toplantı kapsamında çekilen "aile fotoğrafı"nda yer aldı.

Akar: Barışçıl yolla çözüm için çalışmalıyız
Akar, fotoğraf çekimi öncesi AA muhabirinin Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis ile görüşmesine ilişkin sorusuna, "Dost ve komşu iki ülke olarak sorunlarımıza barışçıl yollarla çözüm bulmak için çalışmalıyız." yanıtını verdi.

Akar, Apostolakis'le yaptığı görüşme sonrasında Karadağ Savunma Bakanı Boskovic'le buluştu. 

NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk ile de bir araya gelen Bakan Akar, daha sonra Türk Askeri Temsilciliği (TMR) Başkanlığını ziyaret etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdener Abi15 Mart 2019 21:35

    2016'nın Ekim ayında "Millî Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı" görevine atanan, Türkiye’nin hâlihazırdaki NATO Daimî Temsilcisi Büyükelçi Basat ÖZTÜRK, kendisi gibi Dışişleri Bakanlığı Personeli olan Ali Emre ÖZEN'i Millî Savunma Bakanlığı'na (MSB) transfer etmiştir. MSB Uluslararası Güvenlik İşleri Dairesi eski Başkanı Ali Emre ÖZEN, Wikileaks belgelerine göre, kamuoyunda "Gölge CIA" olarak da bilinen, ABD merkezli özel istihbarat kuruluşu "STRATFOR"un Türkiye'deki haber kaynaklarından birisidir. Kodu ise "TR 737"dir. STRATFOR’a angajmanı, 2010 yılında sağlanmıştır. Ali Emre ÖZEN, şuanda Türkiye’nin İskenderiye/Mısır Başkonsolosu olarak görev yapmaktadır.