BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMilli Piyango ihalesinde son detaylar----

Milli Piyango ihalesinde son detaylar

Milli Piyango ihalesinde son detaylar
25 Ekim 2013 - 17:10 www.finansgundem.com

Milli Piyango özelleştirmesi için mevzuat değişikliği tamamlandı. Lisans 10 yıl, hasılattan pay yüzde 25 olacak

Milli Piyango İdaresi'ne (MP) ait şans oyunlarının özelleştirmesi için beklenen yönetmelik değişikliğinin yayımlanmasının ardından Kasım ayı başında ilana çıkılması beklenirken, lisans ve hasılat paylaşımı koşullarında 2012'de alınan Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde lisans sahibi yıllık hasılattan yüzde 25 pay alacak. Bakanlar Kurulu'nun 10 Eylül 2012 tarihli söz konusu kararı; planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı MP'ye ait olan şans oyunları lisansının, 10 yıl için yeni bir operatöre, elde edilecek hasılattan belli bir oranda pay verilmesi yoluyla devrini düzenliyor.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği, lisans süresinin Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesini öngörüyor. Reuters'a bilgi veren konuya yakın bir kaynak, "Bazı konularda MP'nin, bazı konularda ÖİB'nin ve bazı konularda yatırımcıların talep veya çekinceleri vardı. Bugünkü yönetmelik değişikliği bunları gidermeye yönelik hazırlandı" dedi ve şöyle konuştu: "Aslında, Bakanlar Kurulu geçen yıl kararlarını aldı. Bugünkü yönetmelikle bu durum mevzuata da işlenmiş oldu. Yani, yeni bir Bakanlar Kurulu kararı aranmayacak. Lisans süresi 10 yıl, gelirden verilecek pay ise; yıllık hasılatın yüzde 25'i ve satış geliri dışındaki gelirin yüzde 28'i olacak. "Bu oran, hem kamuyu hem özel sektörü tatmin edici bir oran oldu. Potansiyel yatırımcılar eski oran olan yüzde 10 hasılat, yüzde 20 diğer gelirler oranının artmasından memnun; Maliye Bakanlığı ise, bu oranlara rağmen kamuya aktarılacak kaynakta artış olacağını öngörüyor." Kaynak, bundan sonra Ekim ayı sonuçlarıyla lisans değerlemesinin tamamlanacağını, Kasım ayının başında ihale ilanına çıkılmasını, ilandan 2-3 ay sonrası için son teklif verme tarihi belirlenmesini beklediklerini belirterek, "Hem çoğu verinin öngörülebilir olması hem de ihalenin ikinci kez düzenleniyor olması yatırımcıların diğer özelleştirme ihalelerine göre nispeten kolay bir hazırlık süreci geçirmesini sağlayabilir" dedi.

İLK İHALE İPTAL OLDU
Milli Piyango için Mayıs 2009'da yapılan ilk özelleştirme ihalesi, tekliflerin ÖİB'nin belirlediği 1.622 milyar dolarlık başlangıç tutarının üstüne çıkmaması sebebiyle iptal edilmişti. Konuya yakın kaynaklar, geçen zaman zarfında yapılan mevzuat değişiklikleriyle ihaleye ilginin bu kez daha yoğun olabileceğini belirtiyorlar. Reuters'a bilgi veren bir kaynak, "Yatırımcılar, Milli Piyango, Hemen-Kazan, Şans Topu, 10 Numara, Süper Loto, Sayısal Loto oyunları ve benzer şans oyunları lisansının ön ödemeli hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılmasını tercih ediyorlardı. Diğer bir seçenek olan hizmet alımı yönteminin tercih edilmemesi olumlu olarak değerlendiriliyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)