BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli Eğitim Bakanı Selçuk: Temel liselerle ilgili çok net bir yol haritasına sahibiz----

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Temel liselerle ilgili çok net bir yol haritasına sahibiz

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Temel liselerle ilgili çok net bir yol haritasına sahibiz
30 Ocak 2019 - 10:17 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, temel liseler ve özel öğretim kurslarının kapatılması kararı ile ilgili çok net bir yol haritasına sahip olduklarını belirterek, "Bunu da önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temel liseler ve özel öğretim kurslarının kapatılması kararı ile ilgili, "Yerine ne koyacağımız, ne getirdiğimiz ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda çok net bir yol haritasına sahibiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Ziya Selçuk, Türkiye Özel Okullar Derneği'nin bu yıl 18'incisini düzenlediği 'Eğitim ve Etik' temalı toplantısına katıldı. Antalya Belek'teki bir otelde düzenlenen toplantıda, Bakan Selçuk, özel eğitim kursları ve temel liselerin kapatılmasına yönelik açıklama yaptı. Selçuk, çok uzun yıllardır bilinen ve geçmişten beri yapılması gereken öngörüler var olmasına rağmen, temel liseler ve dershanelerin kapatılması konusundaki karar ilan edildiğinde insanların şaşırmasına şaşırdığını kaydetti. Selçuk, "Çok net bir bilgi vardı. Bilgi, çözüm olarak öngördüğümüz veya Türk eğitim sisteminin çözümüdür diye paylaştığımız bilgi değildi. Türk eğitim sisteminin çözümü çok daha geniş zamanlı ve kapsamlı, çok daha farklı parametreleri ele alan bağlamda söz konusu olmalı. Biz eğitim sisteminin yapısal dinamikleri üzerinde yapacağımız çalışmalarla bir dönüşümü, 2023 vizyonu ile tasarlamayı gayret ediyoruz. Yoksa birkaç sene önceden belirlenen, belli bir dönüşüm programı içerisinde bulunan ve zaten okullara dönüşmesi beklenen kuruluşlarımızın alacağı kararlarda elbette katkımız olacak. Sürecin sancısız şekilde geçmesi için her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Dershaneler meselesinin çok uzun yıllardır ortada olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarının da çok açık şekilde bilinen bir husus olduğunu kaydeden Selçuk, şöyle dedi:

"Bütün veli ve öğretmenlerimize çok açıklıkla ifade etmek isterim, yerine ne koyacağımız ve ne getirdiğimiz konusunda, buradaki ihtiyacı nasıl karşılayacağımız konusunda net bir yol haritasına sahibiz. Bu haritamızı önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız, bütün hazırlıklarımız bitti. Bu hazırlıklarımız hem dijital bir altyapının oluşturulması konusunda hem Türkiye'nin en iyi birikime sahip öğretmenleriyle beraber birtakım video kütüphaneler oluşturulması, yapay zeka temelli yazılımların devreye sokulması, televizyon kanallarıyla her türlü erişimin olanaklı hale getirildiği ortamların oluşturulması gibi buna benzer çok imkanları ortaya koyacağız. Bütün hazırlıklarımız bitti. Herkes rahat olsun, bir sürpriz yok, daha önce alınan kararlar neyse onu uyguluyoruz. Bundan sonrası için de nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi ilgili kişilerle paylaşacağız. Bu konunun velilerimizce dikkatle ele alınmasını istiyorum. Çünkü konunun istismarı söz konusu olabilir, kötüye kullanılmasına yönelik girişimler olabilir. Bunların engellenmesi ile ilgili biz Bakanlık olarak her türlü önlemi alma imkanına sahibiz."

OKULLARIN 'MR'I ÇEKİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 vizyonu kapsamında ele aldıkları altyapı dinamikleri olduğunu belirterek, bunlardan birinin okul profili değerlendirme olduğunu söyledi. Türkiye'deki bütün okulların belli parametreler çerçevesinde 'MR'ının çekileceğini dile getiren Selçuk, bunun mobil olarak izleneceğini kaydetti. Her okulun ihtiyacının somut şekilde takip edileceğini kaydeden Selçuk, bu ihtiyaçların doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanması konusunda hem mali, hem de idari tedbirler aldıklarını söyledi. Selçuk, "Bir Türkiye ortam modeli ortaya çıktı. Bunun pilot çalışmaları şubat ayında başlıyor. Pilot çalışmalar sonucunda önümüzdeki öğretim yılında da Türkiye'deki bütün okulların takibine yönelik bir başka sisteme geçiyoruz" dedi.

TASARI BECERİ ATÖLYELERİ GELİYOR

Tasarı beceri atölyelerini hayata geçireceklerini belirten Bakan Selçuk, "Bu atölyeler çocuklarımızın çoktan seçmeli sorular çözerek bütün eğitim öğretim hayatını şekillendirdiği yapı yerine, ne konulacağını açıklamaya çalışan bir proje. Bu proje de şubat ayında Türkiye'de 30 okulda pilot olarak başlayacak ve inşaatları tamamlandı. Bunu çok önemsiyorum. Bizim ilkokullarda bile üniversitedeki bazı meslek alanlarının izdüşümünü görmek zorundayız. Eğer bunu görürsek, çok küçük yaşta meslek bilincinin oluşmasını görmek mümkün olabilecek" diye konuştu.

ACİL DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Neyin ne zaman uygulanacağına yönelik ellerinde bir takvim olduğunu belirten Selçuk, bazı şeylerin acil yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Çayın demlenmesine önem verdiğine vurgu yapan Selçuk, "Çay demini almadan bazı değişiklikler yaparsak, şimdiki çözümler daha sonraki problemler haline gelir. Değişiklikleri çok derin analiz etmek zorundayız. Kamuoyunun baskısıyla, 'Neden acil değişiklik yapılmıyor' baskısıyla yol almamız mümkün değil. Daha önce de 'Neden sürekli değişiklik oluyor' diye şikayetler olurdu. Bu şikayeti yapanların şimdi de neden değişikler yapılmıyor demesini anlamış değilim. Ani değişiklikler nedeniyle öğrencilerimizin ve velilerimin sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Dili sadeleştirmek ve ortak sözlük oluşturmak gibi bir hedefleri olduğunu belirten Bakan Ziya Selçuk, söz varlığı ile ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi. Selçuk, "Söz varlığı, Türkçe'nin hayati bir konusu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dayı.31 Ocak 2019 01:55

    Yorumlar güzel teşekkür ederim.

  • Türkoğlutürk 30 Ocak 2019 16:40

    İktidarın bugüne kadar yaptıkları meydanda. Yani umut sıfır.

  • ışın özdemir30 Ocak 2019 14:29

    Okullara spor ve sanat salonu lab.yap.Öğretmenleri eğit velileri veli olmaları konusunda bilinçlendir.Sonrada FATİH projesinin sonu gibi olmayan adam gibi bir sistem oturt.Sondan değil baştan başlada aklımız yatsın.İyimser olalım

  • cingöz30 Ocak 2019 13:45

    40 matematikten ortalama 4 net çıkartamayan okullar kapatılsın, öğretmenler kovulsun, öğrenciler sınıf tekrarı yaptırılsın.4 işlem bilmeyen üniversite öğrencisi var

  • rako30 Ocak 2019 13:43

    kervan yolda düzülür mantığından vaz geçin artık. söyleminiz öyle yapmayacağız, eyleminiz tam tersi. Dersanlere ve kurslara ihtiyaç var. Gerçek olan bu bunu kabul edin artık. Ben kapattım demekle olmuyor. insanları kandırmayın. kapatacaksınız sonra merdiven altında devam edecek. Ülkede ekonomik kriz var yeni işsizler yaratmak için çabalayıp duruyorsunuz. Neymiş cumhurbaşkanı istemiyormuş. İnsanları cemaatlerin kucağına itmeye çalışsıyorsunuz. devlet kontrolünde serbest piyasa koşullarında devam eder. Sen projeni yaparsın vatandaş aptal değil gerçekten düzgün bir sistem kurarsan bu kurslar zaten tercih edilmeyeceği için kapanır gider. Yasaklamak, engellemek bırakın artık bu işleri.

  • bence.30 Ocak 2019 13:29

    ya en iyi oyalama taktiği 30 yaşına kadar.plan haritam şu. lise ve dengini bitirenleri yeniden ortaokul seviyesinden ilköretime geri yazdıralım bu zorunlu olsun hem öğrenemediği matematik fen ve ingilizceyi çiftdikiş görürü öğrenerek mezun olur. sonrasında üniversite kapılarındakı yığılmada 4 yıl azalır. nasıl ama .D

  • ee30 Ocak 2019 12:26

    lise mise diye diye işi boş gençler yetiştiriyoruz. Afedersiniz ama, o gençler avrupada aç kalır, ne bilgi var ne donanım, ne uygulama, ne arge.. tek yaptıkları tüketim harcama üretim yok, üretecek donımı okullarda alamıyorlar ama 30 yaşına kadar okuyorlar. ingilterede 18 yaşında gençler bizim doktorlar, muhendisler gibi maaş alıyor. iş hayatına 18 yaşında başlıyorlar. bizde 35 e kadar kpss de pes etmeden surunenler bile var. ALlah yardımcımız olsun, gerisi yalan artık

  • alpertunga )30 Ocak 2019 14:50

    yani türkiyedeki gençler tembel, kafa basmıyor. ingilizler abd liler avrupalılar daha zeki ve çalışıyor. onlar daha az okuyor, sen tablet kullanmayı okulda öğretiyorsun, avrupada cocuklar 14 yaşında tablet üretmeyi öğreniyor. eğitim budur. yoksa 2*2=4 geç bu işleri..

  • alpertunga-3430 Ocak 2019 13:37

    üniversite mezunlarının farkı varmı aynı  .Bilgi sıfır,kültür sıfır,verilen eğitim yerlerde (prof dediğin insanlar dünyadan bihaber).ego tavan bekliyorlar ki üniversite bitirdim herkes benim peşimden koşacak yok öyle bir dünya ,sonra da gerçeklerle yüzleşen mutsuz ve işsiz  bir nesil.