BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMiçotakis: Casus yazılım programlarını yasaklayacağız----

Miçotakis: Casus yazılım programlarını yasaklayacağız

Miçotakis: Casus yazılım programlarını yasaklayacağız
08 Kasım 2022 - 13:38 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, casus yazılım programlarının diğer Avrupa ülkelerinde de sorun olduğunu belirterek Yunanistan'da kullanımının yasaklanacağını kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Documento gazetesinin, Yunanistan'da siyaset, medya ve iş dünyasından önemli isimlerin telefonlarının dinlendiğine yönelik iddialarını yalanladı.

Bloomberg'e açıklamada bulunan Miçotakis, casus yazılım programları için ise şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'da yasa dışı casus yazılım programlarına ilişkin sorunumuz var. Bu sadece Yunanistan'ın sorunu değil. Bunu birçok Avrupa ülkesinde gördük ve sorunun çözümü için Avrupa genelinde bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Umuyorum ki Yunanistan, önümüzdeki ay içerisinde, Avrupa'daki ilk ülke olacak. Yunanistan'da satılabilecek tüm yasa dışı casus yazılım programlarını yasaklayacağız."
Siyaset, medya ve iş dünyasından önemli isimlerin dinlendiği iddiası

Documento gazetesinde yayınlanan haberde, Yunanistan'da siyaset, medya ve iş dünyasından 32 önemli ismin dinlendiği ileri sürülmüştü.

Listede eski Başbakan Andonis Samaras, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias gibi çok sayıda bakan, eski bakan, siyasetçi ve gazeteci bulunuyordu.

Muhalefetteki isimler kadar, Miçotakis'in yakın çalışma arkadaşları ve parti içi rakiplerinin de dinlendiği öne sürülen haberde, Miçotakis'in skandalda tam sorumluluğu olduğu iddia edilmişti.

Yunan casusa 12,5 yıl hapis cezası verildi

 

Yunanistan'da bir casus yazılım skandalı daha

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)