BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMichelle Obama’nın tasarımcısı iflasın eşiğinde----

Michelle Obama’nın tasarımcısı iflasın eşiğinde

Michelle Obama’nın tasarımcısı iflasın eşiğinde
22 Haziran 2023 - 13:46 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü birçok isme kıyafet tasarlayan lüks moda markası Christopher Kane iflas koruması için başvuruda bulundu. Şirketin kurtuluşu için önünde sadece 10 gün var


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tasarladığı kıyafetler Michelle Obama ve Galler Prensesi tarafından da giyilen İngiltere merkezli lüks moda markası Christopher Kane finansman desteği verecek bir alıcı veya yatırımcı bulamazsa iflas edebilir.

Financial Times’ın haberine göre, 2006 yılında kurulan İskoç moda markası İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı bildirimde İngiliz iflas koruma şirketi FTS Recovery’ye başvurmaya niyetli olduklarını açıkladı. Söz konusu hamle resmi bir yönetici ataması yapılmadan önce 10 gün boyunca tedarikçiler veya gayrimenkul sahipleri gibi alacaklıların herhangi bir para talebinde bulunmasını önlemeyi hedefliyor.

Kane sözcüsü bu sürenin şirketin bir kurtarma planını uygulamaya koyması için yeterince zaman sağladığını belirtti. Sözcü, “Bundan sonraki süreci, şirketin mevcut borcunu yeniden finanse etmeyi veya alternatif olarak işletme ve varlıklar için bir alıcı olacak potansiyel tarafları bulmayı amaçlayan hızlandırılmış bir pazarlama faaliyeti dönemi takip edecektir” ifadelerine yer verdi.

İngiltere Şirketler Evi verilerine göre, kız kardeşiyle birlikte işletmenin ortağı olan Kane şirketin kontrolünü aynı zamanda Gucci ve Balnciaga’nın da sahibi olan Kering firmasından ele geçirdi. Kane, moda endüstrisinde önde gelen bir figür haline geldi ve sık sık Vogue'un genel yayın yönetmeni Anna Wintour'un beraberinde moda etkinliklerine katılıyor.

Kering 2013 yılında Kane’i “hem erken büyümüş hem de gerçekten üstün yetenekli” bir isim olarak tanımlamış ve firmanın %51’lik hissesini satın almıştı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Londra merkezli Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Okulu’na giden ve ödüllü mezun olan Christopher Kane başarısıyla birlikte medyanın ilgisinden de yararlandı.

Moda markası son verilere göre Aralık 2021’e kadar 31 çalışanı istihdam ediyordu.

FT haberinde, yakın zamanda 167 yıllık tarihi olan bir diğer İngiliz lüks moda markası Hunter Boots’un da alacaklılarına 100 milyon dolar sterlinlik borçlu bir şekilde iflas etmesi de hatırlatılıyor. New York merkezli Authentic Brands firması orijinal Wellington marka botlarıyla tanınan Hunter’ın fikri mülkiyet haklarını bir önden yönetim anlaşmasıyla satın aldı.

Authentic'in Kurucusu ve CEO'su Jamie Salter, "dış giyimin öncüsü ve orijinal" olarak tanımladığı Hunter’ın satın alınmasından dolayı "heyecanlı" olduğunu söyledi. Authentic Brands ayrıca moda markaları Ted Baker ve Juicy Couture'un da sahibi konumunda.

Yaşlı zenginler arasında 'vampirlik' modası

 

Zenginlerin yeni moda trendi: Sessiz lüks

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)