BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMicheal Jordan'a tazminat şoku----

Micheal Jordan'a tazminat şoku

Micheal Jordan'a tazminat şoku
10 Nisan 2013 - 13:37 www.finansgundem.com

Çin'deki ünlü spor markası NBA yıldızı Micheal Jordan'a marka imajı gerekçesiyle dava açtı

Çin'deki "Qiaodan Spor Giyim” adlı firmanın ünlü eski NBA yıldızı Michael Jordan'a markalarının imajını zedelediği gerekçesiyle, 8 milyon dolarlık tazminat davası açtığı bildirildi.
"Qiaodan Spor Giyim Firması'nın" ülkenin güneyindeki Fucien eyaletinin Çüencou kenti Orta Halk Mahkemesi'ne ABD'li basketbol efsanesi Michael Jordan'ın kendi imajlarını zedeleyici söz ve eylemlerine son vermesini ve özür dilemesini talep eden bir dava açtığı aktarıldı.
Şirketin ekonomik kaybı nedeniyle Jordan'ın 8 milyon ABD doları tazminat ödemesinin talep edildiği iddianamenin mahkeme tarafından işleme konulduğu belirtildi.
Jordan, geçen sene söz konusu firmaya kendi ismi ve imajını kanunsuz şekilde kullandığı gerekçesiyle ülkenin Şanghay kentinde 50 milyon Çin Yüeni (yaklaşık 8 milyon ABD doları) tutarında bir tazminat davası açmıştı.
İsmi, "Jordan"ın Çincesi ile aynı olan "Qiaodan", isim ve imajını izinsiz kullandığı iddiası ile eski efsane basketbolcu ve onun reklam sözleşmesi bulunan ABD'li Nike firması ile sorunlar yaşıyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)