BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP’ye, Bahçeli’ye çok sert sözler ----

MHP’ye, Bahçeli’ye çok sert sözler

MHP’ye, Bahçeli’ye çok sert sözler
27 Nisan 2013 - 12:59 www.finansgundem.com

MÜSİAD 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan’dan çarpıcı sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde herkesin etkin rol almasını isteyerek, “Gün artık tribünlerden seyretme ya da sinsice izleyip, sonuca göre tavır sergileme günü değil. Çözümün parçası olmayanlar, sorunun tarafı olurlar” dedi.
Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 22. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinden bahsetti. “Aziz milletimize de size de şunu hatırlatmak durumundayım” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bu bir başlangıç. Bunu en iyi şekilde değerlendirerek kalıcı huzura değiştirmek zorundayız. O nedenle herkesin etkin rol almasını ben, özellikle sizlerden rica ediyorum. Bu kapının kapanmasına ne olur müsaade etmeyelim. Bu iklimin bozulmasına izin vermeyelim. 76 milyonun tamamında bunu samimiyetle rica ediyorum. Gün artık, tribünlerden seyretme veya tribünlere oynama günü değil. Gün, sinsi sinsi izleyip, sonuca göre tavır sergileme günü de değildir. Çözüm parçası olmayanlar sorunun tarafı olurlar. Sorunun parçası olurlar. Herkesi ama herkesi eliyle, diliyle hiç olmazsa duaları ile bu sürece katkı vermeye, bu sürece destek olmaya çağırıyorum.”
MHP ve Devlet Bahçeli’yi hedef alan konuşmasında Başbakan Erdoğan, Bahçeli’yi MHP’yi İşçi Partisi’nin yedeği haline getirmekle suçladı. “MHP’ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum” diyen Başbakan, “Bahçeli ve arkadaşlarını iyi tanıyın diyorum” dedi
SİLİVRİ’DE BULUNAN KİŞİLERİN MİLLETVEKİLİ OLMA ŞANSI BİR DEFA YOK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silivri’de tutuklu bulunan milletvekillerine ilişkin olarak, “Tüm milletime sesleniyorum. Şu anda Silivri’de de bulunan ve ‘Milletin oyları ile milletvekili oldu’ diye ifade edilen kişiler, eğer biz hukuk devletiysek, bunların milletvekili olma şansı bir defa yok. Eğer yargı onlarla ilgili böyle bir kararı veriyorsa bizim de zaten söyleyecek bir şeyimizin olmadığını hep söyledik” dedi.
Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 22. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, parti kapatılmasına karşı çıkanları, yeni anayasa destek vermemekle suçladı. 2010 yılında yapılan anayasa halk oylamasında siyasi partilerin nasıl bir tutum sergilediklerinin görüldüğünü, bu kapsamda CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, diğer irili ufaklı marjinal partiler ve grupların bir araya geldiklerini söyleyen Erdoğan, böylelikle aynı çizgide, aynı hatta buluşanların anayasa değişikliğine karşı çıktıklarını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE MAALESEF 3-5 ARKADAŞIMIZ İHANET ETTİ”
“Dikkatinizi çekiyorum. İçerikle hiç ilgilenmediler. Açık bir örnek veriyorum. Mesela ‘bizim partimizi devamlı kapatıldı, kapatılıyor’ diye dert yandılar. Ama dert yananlar partinin kapatılmasını ortadan kaldıracak anayasa değişikliğiyle ilgili maddede bile, maalesef Meclise gelmediler. Maaselef bizim içimizden de 3-5 arkadaşımız sürece ihanet etti ve 330’u yakalayamadığımız için bizim o 26 maddelik paketin 27’inci maddesi böylece düşmüş oldu. Eğer, çıkmış olsaydı, 26 madde ile beraber çıkacak ve böylece artık Türkiye’de parti kapatılması tarih olacaktı.”
“CHP, MHP SÜRECİ BALTALAMAK, HATTA SOKAKLARI TAHRİK ETMEK İÇİN HER YOLA BAŞVURUYORLAR”
Partilerin, anayasa maddesinin hangisi ile ilgilendiklerinin hiç belli olmadığını, değişikliğin Türkiye’ye neler kazandıracağı ile hiç ilgilenmediklerini savunan Erdoğan, adeta tek bir noktadan talimat almışçasına ve tespih taneleri gibi değişikliğin karşısında ne yazık ki gördüklerini söyledi. Terörün sona erdirilmesi noktasında birkaç eksiği ya da fazlası ile aynı hattın tekrar oluştuğunu gördüklerini öne süren Erdoğan, “CHP, MHP, yanlarında da İşçi Partisi, süreci baltalamak, sabote etmek hatta sokakları tahrik etmek için her yola başvuruyorlar” dedi.
“HER ÜÇ PARTİNİN ORTAK NOKTASI SİLİVRİ”
Konuşmasında Silivri’de tutuklu bulunan milletvekilleri konusuna da değinen Erdoğan, her üç partinin de ortak bir noktası olduğunu ve bunun da Silivri olduğunu söyledi. Silivri’de tutuklu bulunan milletvekilleriyle ilgili Erdoğan, “Bakın MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime özellikle sesleniyorum. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerime özelikle sesleniyorum. Kardeşlerim. Tüm milletime sesleniyorum. Şu anda Silivri’de de bulunan ve ‘Milletin oyları ile milletvekili oldu’ diye ifade edilen kişiler, bu ülkede eğer biz hukuk devletiysek, hukuk devleti olduğumuzu iddia ediyoruz. Hukuk devletine göre, bunların milletvekili olma şansı bir defa yok. Arkadan dolanmak suretiyle bunları milletvekili yapıp, parlamentoya taşıma gayreti içerisinde bulundular. Bu kişiler milletvekili seçilip de içeri girmediler. Bunlar seçimlerin yapıldığı dönemde zaten içerideydiler. Ve içeriden bunları yargı yoluyla çıkaramayanlar, ha bu defa bu yöntemle bunları içeriden çıkarmanın yolu içine girdiler.”
"YARGI BÖYLE BİR KARAR VERİRSE SÖYLEYECEK BİRŞEYİMİZ OLMADIĞINI HEP SÖYLEDİK”
Erdoğan, şu anda yargı süreci içerisinde olunduğunu hatırlatarak, “Eğer yargı onlarla ilgili böyle bir kararı veriyorsa bizim de zaten söyleyecek bir şeyimizin olmadığını hep söyledik. Ancak bunun bedelini kimse Ak Parti iktidarına kesemez. Bunu CHP’de çok iyi biliyor: MHP’de çok iyi biliyor. BDP’de çok iyi biliyor. Bildikleri halde bakıyorsunuz mağduru oynuyorlar. Kimse mağduru oynamasın. Bu ülke bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü biz kimseyle tartışmayız” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)