BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMG International ve Firmenich ortak oldu----

MG International ve Firmenich ortak oldu

MG International ve Firmenich ortak oldu
13 Kasım 2019 - 08:29 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük halka açık olmayan parfüm ve aroma üreticilerinden Firmenich, geçen hafta Gülçiçek ailesine ait esans üreticisi MG International ile joint venture kuracağını açıkladı

İsviçre merkezli Firmenich'in Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Firmenich konuya ilişkin açıklamasında iki şirketin birleştiğine vurgu yaptı ve "Mişel Gülçiçek ve tüm MG International grubunun Firmenich'e katılmasından ve 50 yıldan uzun bir süredir devam eden ortaklığımızda bir adım daha inşa etmekten onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

MG International kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mişel Gülçiçek ise "58 yıllık bağımsız bir aile şirketi olarak esans ve aroma sektörünün en büyük aile şirketiyle ortak olmaktan onur duyuyoruz. Firmenich hem yaratıcılık hem de sorumluluk anlamında gerçek bir sektör lideri. Yeteneğimizi, inovasyonumuzu ve teknolojilerimizi daha pozitif duygular yaratmak adına birleştirmekten heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

1961 yılında Mişel Gülçiçek tarafından kurulan ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim tesisi bulunan MG International Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'da orta ölçekli müşterilere yenilikçi esans çözümleri sağlıyor. MG International 2017 Ekim'de tesis bünyesine 5 bin m2'lik kapalı alan ekleyerek toplam tesis büyüklüğünü 50 bin metrekarenin üzerine çıkarmıştı.

Her yıl kazancının yüzde 10'unu Ar-Ge'ye ayıran İsviçre merkezli Firmenich Haziran 2019 sonu itibariyle 3.9 milyar İsveç Frangı (3.92 milyar dolar) yıllık ciro elde etti. Şirketin CEO'su Gilbert Ghostine iki şirketin yetkinliklerini birleştirerek Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerine esans çözümleri ve hizmet sağlayacağını belirtti. Ghostine "Yeni ortaklığımız rakipsiz inovasyon ve teknolojilerini güçlü yerel müşteri ilişkileriyle birleştirecek ve bölge genelinde pazara ulaşma hızımızı artıran güçlü bir tedarik zinciri sağlayacak" diye konuştu.

Gülçiçek ailesinin MG International'in ciddi bir hisse payına sahip olmaya devam edeceği joint venture kapsamında MG International marka ismini muhafaza ederek Firmenich grubunun bir üyesi olarak faaliyetlerine devam edecek. Anlaşmanın finansal detayları henüz açıklanmadı ve ilgili otoritelerin onaylarının ardından birleşme işleminin 2020 başlarında sonlanması öngörülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)