BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMey rakı keyfini Berlin'e taşıdı----

Mey rakı keyfini Berlin'e taşıdı

Mey rakı keyfini Berlin'e taşıdı
06 Kasım 2013 - 01:52 www.finansgundem.com

Berlin'de düzenledikleri festivale katılan Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, 30 milyon dolarlık ihracatlarını 5 yılda ikiye katlayacaklarını söyledi

 Geçen hafta Mey İçki’nin bir dünya markası haline getirmeye çalıştığı rakının tanıtım etkinlikleri için Berlin’e gittik. Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu ile birlikte, Türklerin yoğunlukla yaşadığı Kreuzberg bölgesi başta olmak üzere Mey İçki’nin ürünlerinin satıldığı marketleri gezdik. Kreuzberg insanda Taksim’de, Kurtuluş’ta gezindiği hissi yaratıyor. Her yerde Türk tabelaları; Dönerci, kuaför, internet cafe, marketler...

İhracatı ikiye katlayacak
Spirit Of İstanbul’un, Mey İçki’nin halen 30 milyon dolar düzeyindeki ihracatını 5 yılda ikiye katlama hedefinde sıçrama tahtası olacağı öngörülüyor. Bu yıl ikincisi yapılan festival kapsamında, İstanbul’un ruhu Berlin’e taşındı! Berlin’in kalbinden Boğaziçi gibi akan Spree nehrinin batı kıyısında yer alan Arena, şehrin bugüne kadar gördüğü en büyük müzik ve yemek festivaline dönüştürüldü.
Festivalde konserlerden, mutfak şovlarına, dans şovlarından alışverişe kadar birbirinden eğlenceli aktiviteler etkinliğe katılan 5 binin üzerinde Berlinli ile buluştu.
Girişinde kuyruklar oluşan Arena’da kurulan alanda 20’den fazla tasarımcı ve satıcısıyla İstanbul’un yaşam tarzını, sokaklarının enerjisini ve lezzetlerini yansıtan küçük küçük kulübeler kuruldu. Sahnede ise seyirciyi adeta kilitleyen Baba Zula vardı.



Türk restoranları rehberi çıkarıldı

Rakı bugün aralarında Almanya, ABD, İngiltere, Benelux, Yunanistan, Fransa’nın olduğu 40’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Galip Yorgancıoğlu Diageo’nun dağıtım ağını kullanarak şimdi İngiltere, Ermeni ve Rum nüfusuyla rakı kültürünün bilindiği ABD ve Fransa’ya kuvvetli bir şekilde gireceklerini söyledi.
Uluslararası Pazarlama Departmanı’ndan Sorumlu Elif Göktaş, yaklaşık 2.5 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da bir Türk restoranları rehberi de çıkardıklarını, ideal meyhane kültürünü yaşatacak Türk restoranlarına destek verdiklerini söyledi. Yorgancıoğlu’nun verdiği bilgilere göre, “Mey, dış tanıtımla, 2004’te 1.2 milyon litre olan rakı ihracatını, son 4 yılda 4 katına çıkarmış. Global alkollü içkiler pazarında rakı, en değerli 13. içki markası olmuş.” (Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)