BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMevduattaki düşük faiz krediye yansır----

Mevduattaki düşük faiz krediye yansır

Mevduattaki düşük faiz krediye yansır
19 Temmuz 2014 - 07:53 www.finansgundem.com

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, mevduat faizlerindeki inişle birlikte kredi faizlerinde de düşüşün olacağını söyledi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, mevduat faizlerinde iniş oldukça, bunun kredi faizlerine yansıdığını belirterek, “Bankalar pasifte toparladıklarını aktifte kredi olarak veriyorlar. Mevduat tarafında iniş olması lazım. O başladı. Yakın zamanda kredilere yansıması olur” dedi. 

Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda, “yavaş yavaş” gitmesinin kısmen daha doğru olduğunu vurgulayan Leblebici, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle dozajın iyi ayarlanması gerektiğinin altını çizdi. 

Merkez Bankası’nın elindeki veri setinin, kendilerinin elindekinden çok daha farklı olduğunu anımsatan Leblebici, Merkez Bankası o veri setiyle hareket ettiğinde doğru davrandığını düşündüğünü, çünkü piyasaların tepkisinin de buna paralel olduğunu dile getirdi.

“Bundan daha fazla faiz indirimi olabilir mi? Bence olabilir” diyen Leblebici, son dönemde halka açıklık oranı düşük şirketlerin Borsa kotundan çıkması ile ilgili şunları kaydetti: “Borsa kesinlikle desteklenmesi gereken bir şey. Çok daha fazla yatırımcının, çok daha fazla sermayeye ulaşabileceği bir yer. Kendilerini büyütmeleri, daha kurumsal olabilmeleri açısından doğru bir yer. Bu nedenle de açılmalar teşvik edilmeli. Son dönemlerde çok başarılı sonuçları olmadı ama  özellikle otoriteler bu konuda çalışıyorlar ve bu konuda çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi bekliyorum.”

İlk yarıda bankacılık sektörü karlılıklarında düşüşler olduğunu belirten Leblebici, “Bu düşüşler bir tur daha devam eder diye düşünüyorum, yani  başta çok dramatik düşüşler olmayacağını bekliyordum, ona paralel oldu” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)