BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMevduatta avantajlı stopaj dönemi sona erdi----

Mevduatta avantajlı stopaj dönemi sona erdi

Mevduatta avantajlı stopaj dönemi sona erdi
05 Aralık 2018 - 00:05 www.finansgundem.com

Üç ay boyunca mevduat faizlerine uygulanan düşük stopaj Aralık ayında sona erdi. Stopajın tekrar gelmesiyle birlikte tahvil ve bonolar cazibe kazandı

31.08.2018 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan kararla 3 ay süre ile mevduat faizlerine sağlanan avantajlı stopaj dönemi 30.11.2018 itibari ile sona erdi.

Süresi biten kararda 0-6 ay arası TL vadeli hesaplarda %5, bir yıla kadar vadeli hesaplarda %3, bir yıldan uzun vadeli hesaplarda 0 olarak uygulanan stopaj oranları uygulaması uzatılmayarak 1 Aralık 2018 den itibaren 6 aya kadar %15, bir yıla kadar %12, bir yıldan uzun vadelerde ise %10 olarak devam edilmektedir.

Bu durumda hazine bonoları, devlet tahvilleri ve özel sektör borçlanma araçları tekrar yatırımcılar açısından cazibe kazandı.

Aşağıdaki tabloda 3.12.2018 itibariyle tahvil bono piyasasında işlem gören şirket tahvillerinin  mevduat eşdeğerleri hesaplanmaktadır.

Not: Görselin büyük hali için üzerine tıklayın...

Osmanlı Yatırım bono platformunda farklı ihraççıların farklı vadelerdeki bono ve tahvillerini yatırımcılarına sunuyor.
Osmanlı Yatırım ın sunduğu bono ve tahvilleri incelemek ve mevduatla karşılaştırmak için Osmanlı Yatırım ın www.yatirimdirekt.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sitede yeralan bono hesap makinası ile bankanızdan aldığınız mevduat faizine karşılık daha yüksek getirili bono ve tahvilleri keşfedebilirsiniz.

Bono ve tahvillerle ilgili detaylı bilgi ve danışmanlık almak için Yatırmdirekt sitesine üye olabilirsiniz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)