BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMevduatların yüzde 60'ı gidebilir!----

Mevduatların yüzde 60'ı gidebilir!

Mevduatların yüzde 60'ı gidebilir!
01 Nisan 2013 - 07:18 www.finansgundem.com

Bank of Cyprus'taki büyük mevduat sahipleri, tasarruflarının yüzde 60'ını kaybedebilir

Yetkililer, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketi kapsamında Bank of Cyprus'un 100,000 euronun üzerindeki mevduat sahiplerinin tasarruflarının yüzde 60'a kadarını kaybedebileceğini söyledi.
Güney Kıbrıs Merkez Bankası 100,000 euronun üzerindeki varlıkların yüzde 37.5'inin hisse olacağını, yüzde 22.5'e kadarlık kısmının ise faizsiz işlem gören fonlara aktarılacağını ve daha fazla zarar yazılmasının gerekebileceğini söyledi. Mevduatların geri kalan yüzde 40'lık kısmı ise aynı şekilde faizle işlem görecek, ancak bu faizlerin ödenmesi bankanın performansına bağlı olacak.
BBC'nin muhabirlerinin Mark Lowen, Bank of Cyprus'un mevduat sahiplerinin büyük oranlarda zarar yazacağını tahmin ettiğini, ancak miktarın bu seviyelere uzanacağının beklenmediğini söyledi.
Güney Kıbrıslı yetkililer Laiki Bank'taki büyük mevduat sahiplerinin daha da fazla zarar yazmak durumunda kalabileceğini söylese de, henüz buna ilişkin bir detay ortaya çıkmış değil.
Yetkililer Laiki'nin bir noktada Bank of Cyprus ile birleştirileceğini söylüyor.
Ekonomist ve analistler, Güney Kıbrıs'ta ne zaman sonlandırılacağı henüz belirsizliğini koruyan sermaye kontrolleri kaldırıldığında, varlıklı mevduat sahiplerinin paralarını çekerek yurtdışına taşımaya kalkmasından endişe ediyor.
BBC temsilcisi Lowen, beklenenden daha fazla zararın, okul ve üniversiteler gibi daha büyük mevduat sahipleri üzerinde daha olumsuz etkilere neden olabileceğini ve GÜney Kıbrıs'ın emsal teşkil edeceği korkusunun diğer Euro Bölgesi ülkelerine yayılacağı korkusunu tetikleyebileceğini söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)