BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMevduata para yatırılır mı?----

Mevduata para yatırılır mı?

Mevduata para yatırılır mı?
29 Temmuz 2013 - 08:32 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Marc Faber, mevduat konusunda açıklamalarda bulundu

Ünlü yatırımcı Marc Faber, küresel kredi piyasalarında oluşan balonun yakın gelecekte patlayacağını ve dünya çapında bir felakete neden olacağını ileri sürdü. Güney Kıbrıs örneğini veren Faber, bankalarda para tutmanın artık hiç akıl kârı olmadığını söyledi
Küresel ekonominin geleceğine yönelik yaptığı karamsar yorumlarla tanınan İsviçreli yatırımcı Marc Faber, yine kıyamet senaryoları çizdi. Faber, reel ekonomiyle kıyaslandığında global finansman piyasalarının devasa bir balon haline geldiğine işaret ederek, “Bu balon ister enflasyonist etkiler isterse yeni bir finansal kriz veya savaş sonucu patlayacak. Sonuç herkes için çok acı verici olacak. Bu mutlaka yaşanacak” dedi.
Dünya borsalarında yaşanan mevcut yükselişlerin ekonomik bir temeli olmadığına da dikkat çeken Faber, endekslerde gözlemlenen artışın bol para politikaları, ucuz kredi desteği ve hızla bozulan yatırımcı psikolojisi sonucu olduğunu söyledi. Bu arada yatırımcılara da uyarılarda bulunan Faber, Güney Kıbrıs’ta yaşananlardan piyasaların yeterli dersleri çıkaramadığını söyledi. Kurt yatırımcı, bir sonraki ülke kurtarma operasyonunda aynı Güney Kıbrıs örneğinde olduğu gibi yatırımcıların paralarına el konulacağını belirterek, “Bankada para tutmak artık akıl kârı değil. Ben servetimin dörtte birini değerli metallerde tutarım. Altının fiyatı inse de çıksa da sahip olduğum altın durur, bankadaki nakit para gibi uçup gitmez” dedi.
‘Vicdanım rahat değil’
Faber, “Bol para politikaları benim de işime yarıyor ancak vicdani olarak düşündüğümde bunun doğru olmadığını görüyorum” dedi.
ÖNCE KAN AKAR, SONRA DEĞİŞİM OLUR’
Zenginle yoksul arasındaki farkın bu seviyelere ulaştığı dönemlerin mutlaka toplumsal bir ayaklanmayla son bulduğunu belirten Faber, “Toplum bu noktaya geldiğinde bir günah keçisi aranır. Korkarım batı dünyasında yakın gelecekte böyle bir gelişme yaşanacak ve varlıklı insanlar günah keçisi haline gelecek” dedi. Faber bu değişimin sandık başında gerçekleşme ihtimalinin olduğunu ancak sokaklarda kan akması sonucu bu noktaya gelinme ihtimalinin giderek arttığını söyledi.
‘PİYASALARIN REEL EKONOMİYLE BAĞI YOK’
* Küresel borsaları yükselten dinamik reel ekonomi değil bol para politikaları ucuz krediler ve yatırımcı psikolojisi.
* Tarihe bakıldığında zenginle yoksul arasındaki fark bu seviyelere ulaştığı dönemleri mutlaka toplumsal ayaklanma izler.
* Gobal finansman piyasalarındaki dev balon eninde sonunda patlayacak ve sonuç herkes için çok acı verici olacak.
* Bol para politikası toplumun küçük bir kısmını zengin ediyor. Sokaktaki adamın işine yaramıyor.
* Batıda bu değişim sandıkla yaşanabilir. Ancak sokaklarda kan akması sonucu bu noktaya gelinme ihtimali çok yüksek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)