BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMevduat sahipleri bankalara akın etti----

Mevduat sahipleri bankalara akın etti

Mevduat sahipleri bankalara akın etti
26 Mart 2014 - 06:43 www.finansgundem.com

Çin'de çıkan dedikodular sonrasında mevduat sahiplerin paralarını çekmek için bankalara akın etti

Çin’de yüzlerce kişi bugün ödeme güçlüğüne düşecekleri dedikoduları nedeniyle birikimlerini çekmek üzere iki küçük bankanın şubelerine hücum etti.

Bir yerel yetkili, bugün ekonomik bakımdan sıkıntılı Jiangsu eyaletindeki Yancheng’de sıradan mevduat sahiplerinin Jiangsu Sheyang Bölgesel Ticaret Bankasının bir şubesine hücum ettikleri haberlerini doğruladı.

Yarı resmi haber ajansı China News Service, yönetim kurulu başkanı Zang Zhengzhi’nin bankanın tüm mevduat sahiplerinin ödemelerini garanti ettiğini söylediğini haber verirken ödeme zaafına ilişkin dedikoduların nereden kaynaklandığı konusunda bir bilgiye yer vermedi.

Bir başka küçük banka olan Huanghai Bölgesel Ticaret Bankası’nın yetkilileri ise bankalarının da ödeme zaafına ilişkin dedikodular nedeniyle benzer bir yığılmayla karşılaştığını söyledi.

Bu gelişmeler, Çin’de düzenleyicilerin kredi temerrüdlerine daha fazla müsamaha göstereceklerine dair belirtilerin yatırımcılar arasında yarattığı endişeye işaret ederken yavaşlayan ekonomik büyümenin mali kurumlar üzerindeki etkisinin giderek daha fazla kaygı yarattığı ülkede yatırımcıları olası bir temerrüd krizine karşı korumak üzere bir mevduat güvence sistemi oluşturmanın aciliyetini de vurguluyor.

Düzenleyiciler kesin bir tarih vermese de de mümkün olan en kısa sürede bir mevduat güvence sistemi oluşturacaklarını söylüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)