BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMevduat daha çekici hale geldi----

Mevduat daha çekici hale geldi

Mevduat daha çekici hale geldi
13 Şubat 2022 - 11:55 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın faizleri artırmasıyla hem kredi faizleri hem de mevduat faizleri yükselişe geçti. Uzmanlar yatırımcılar için mevduat faizlerini daha cazip hale geldiğin belirtti.

11 Şubat Cuma günü Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 9,5’e artırma kararının ardından kredi ve ipotek piyasasındaki faizlerin yanı sıra mevduat faizleri de artışa geçti. Zaten faiz artırım önceden öngören bazı bankalar bireysel krediler ve mevduat oranlarında artış kar açıklanmadan önce yansıttı.

Rusya’nın dev kamu bankası VTB Bank ise mevcut finansal sorunlarının çözümünün acil olduğu müşterilerine yeni bir oran artışına kadar önceden onaylanmış olanlar da dahil olmak üzere bankaların mevcut kredi tekliflerinden yararlanmalarını tavsiye ederken, aynı tavsiye Rosbank tarafından da verildi.

Rosbank yetkilileri, tüketici kredi faizlerinde tüm pazarda ortalama yüzde 0,5-1 oranlarında artış beklendiğini açıklarken, şuan kredi almak için en iyi zaman olduğunun altını çizdi.

MEVDUAT FAİZİ YÜZDE 10’A YÜKSELDİ

TASS Haber Ajansı’na konuşan uzmanlar, bankaların tasarruf ürünlerinde mevduat Faiz oranlarını yükseltmeye çok daha istekli olduğunu açıklarken, Merkez Bankası’nın kararının verildiği gün, VTB’nin mevduat koşullarının iyileştirildiğini duyurduğunu hatırlatırken, bireysel müşteriler için mevduat faizlerini 150 baz puan artırarak maksimum yıllık yüzde 10 oranlarına yükselttiğini de sözlerine ekledi.

PSB Bank, Merkez Bankası yönetim kurulu toplantısının ardından mevduata ilişkin ortalama piyasa faizlerinin çift haneli değerlere ulaşabileceğini aktarırken, ruble cinsinden mevduatların yüzde 10-11’e yükselebileceğini söyledi.

Pochta Bank Kredi Departmanı Başkanı Gennady Chausov, çeşitli ek koşullara sahip mevduatlardaki maksimum oranların mart ayı başlarında yüzde 11 seviyesine ulaşacağını belirtirken, bu oranların dördüncü çeyreğe kadar yürürlükte olacağını ekledi.

Rosbank ve Alfa-Bank yetkilileri de mevduat faizlerinde ilave bir artışın mümkün olduğunu açıkladı. Alfa-Bank’tan yapılan basın açıklamasında, piyasa koşullarına bağlı olarak mevduat ürünleri için faiz oranlarını artırmayı planladıkları belirtildi.

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı

 

BDDK Kur Korumalı Mevduatları düzenli açıklayacak

 

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)