BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMetin Uca'nın cenaze töreninde gerginlik----

Metin Uca'nın cenaze töreninde gerginlik

Metin Uca'nın cenaze töreninde gerginlik
19 Kasım 2023 - 14:40 www.finansgundem.com

Yüksek tansiyon sonucu girdiği yoğun bakımda hayatını kaybeden gazeteci ve sunucu Metin Uca, Ankara'da toprağa verildi

Sunucu ve yazar Metin Uca (62), Ankara'da toprağa verildi. Uca için Kocatepe Camii'nde kılınan cename namazı sırasında gerginlik yaşandı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde, önceki gün hayatını kaybeden Metin Uca'nın cenazesi, dün İstanbul'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirildi. Uca için Kocatepe Camisi'nde öğlen cenaze namazı kılındı. Cenazeye ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çelenk gönderdi. Metnin Uca'nın tabutuna Türk bayrağı ile Fenerbahçe forması örtüldü. Ablası Mehtap Uca Erdoğan, tabutun başında ağladı. 

Vasiyetini hatırlatıp namazının kılınmamasını istediler

Cami avlusunda bulunan 2 kişi, yüksek sesle cenaze namazının kılınmaması gerektiğini söyledi. Şahıslar, Uca'nın sağlığında cenazesinin yakılmasını vasiyet ettiğini hatırlattı. Yakınların ve imamın tepki göstermesi üzerine 2 kişi camiden uzaklaştı. Metin Uca'nın cenazesi, kılınan namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Yakılmak istediğini vasiyet etmişti 

Metin Uca, daha önce konuk olduğu bir programda ölümden korkmadığını ve güzel öleceğini düşündüğünü belirterek vasiyetinden bahsetmişti.

Yakılmak istediğini söyleyen Uca’nın vasiyeti şöyle:

“Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

Metin Uca'dan hayranlarını kahredecek haber

 

Metin Uca entübe edildi

 






YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)