BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMeta Platforms, Avustralyalı haber yayıncılarına ödeme yapmayacak----

Meta Platforms, Avustralyalı haber yayıncılarına ödeme yapmayacak

Meta Platforms, Avustralyalı haber yayıncılarına ödeme yapmayacak
01 Mart 2024 - 09:14 www.finansgundem.com

Meta Platforms, Avustralyalı haber yayıncılarına Facebook'ta yer alan içerikleri için ödeme yapmayı durduracak

Meta Platforms, Avustralyalı haber yayıncılarına Facebook'ta yer alan içerikleri için ödeme yapmayı durduracağını açıkladı.

Haber yayıncıları ve Avustralya gibi hükümetler, Facebook ve Google gibi büyük teknoloji firmalarının, haber makalelerine verilen linklerin kendi platformlarında yer almasından haksız kazanç sağladığını savunuyor. Meta ise haber linklerinin kullanıcıların akışlarının sadece bir kısmını oluşturduğunu ve yayıncıların Facebook'taki kendi sayfalarında haber içerikleri yayınlamaya devam edebileceklerini savunuyor.

Meta, web sitesinde yaptığı açıklamada, geçen yıl İngiltere, Fransa ve Almanya'da olduğu gibi Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de Facebook'ta haberleri tanıtmak için bir sekmeyi durduracağını söyledi.

Sonuç olarak, "bu ülkelerde geleneksel haber içeriği için yeni ticari anlaşmalara girmeyeceğiz ve özellikle haber yayıncıları için yeni Facebook ürünleri sunmayacağız" dedi.

Karar, Meta ve Alphabet'in Google'ını lisans anlaşmalarına zorlayan 2021 yasasından yararlanan News Corp'tan Australian Broadcasting Corp'a kadar Avustralya'nın en büyük medya kuruluşları için önemli bir gelir kaynağını ortadan kaldıracak.

Apple, Amazon ve Meta'nın gelirleri arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)