BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerrill Lynch restoran----

Merrill Lynch restoran

Merrill Lynch restoran
24 Nisan 2013 - 14:50 www.finansgundem.com

Merrill Lynch'in eski Başkan Yardımcısı Ahmass Fakahany İstanbul'da İtalyan restoranı açacak

Merrill Lynch'in eski Başkan Yardımcısı Ahmass Fakahany, İstanbul'da restoran açmaya hazırlanıyor. New York'un 2 Michelin yıldızlı ünlü restoranı Marea'nın sahibi Fakahany, ortağı şef Michael White ile İstanbul'da restoran açma hazırlıklarını The Wall Street Journal Türkiye'ye doğruladı. "Türkiye pazarı böylesine hızlı büyürken biz de dışında kalamazdık" diyen Fakahany, Türkiye'ye uzun dönemli yatırım yapma planları olduğunu da ifade etti.
WSJ Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre Fakahany'nin kurucu ortak olduğu Alta Marea Group özellikle New York'da, 7 farklı markada restoranlara sahip. Bunlar arasında en ünlüsü Central Park'daki Marea. Marea, İtalyan deniz ürünü yemekleri konusunda önemli bir üne sahip. Ayrıca, makarnaları da Marea'nın mönüsünde önemli yer tutuyor ve talep görüyor. Aslında grubun Al Fiori, Osteria Morini Soho, Osteria Morini New Jersey, Nicoletta, Due Mari ve Al Molo'dan oluşan tüm markaları İtalyan mutfağı üzerine yoğunlaşmış durumda.
1 yıldır araştırıyor
Sektörde şirketin Türkiye'yi özellikle bistro tarzı bir Marea açmak konusunda arayışta olduğu ve bu amaçla sektörün diğer ünlü restoranlarına tanışmak ve Pazar hakkında bilgi danışmak için bir yıldır ziyaretler yaptığı konuşuluyor. Öyle ki Şef White verdiği bir röportajda en fazla uçtuğu havalanlarından biri olduğunu söylediği AHL'nin CIP salonunu ve salondaki bilardo masasını anlata anlata bitiremiyor.
Fakahany ise, "Türkiye'de ülke profiline uygun restoran markası hangisi olursa o markanın açılışını yapacağız. Bunun için Türkiye'yi ve talebi inceliyoruz. Kısa süre içinde karar vereceğiz ama henüz marka konusunda net değiliz" diyor ve ekliyor: "New York'a ziyaret için gelen birçok Türk, Marea'da yemek yiyor. Birçok Türk müşterimiz var."
Alta Marea Türkiye'de Trade Resources ile ortak olacak.Trade Resources'ın içinde de CMC Call Centerları'nın Genel Müdürü Başak Soykan var. Fakahany "Türkiye'de yerel ortağımız ile faaliyet göstereceğiz. Burada orta sınıfın büyümesi, ekonominin büyümesi ve bunun gibi gelişmeler ülkeyi çok önemli bir yere taşıdı. Türkiye bizim için de önemli ve uzun dönemli yatırımlar yapacağımız bir ülke" diye konuştu.
21 yıl Merrill Lych'deydi
Fakahany'nin Merrill Lynch'den ayrılması 2008 krizinin başlangıcı ile birlikte olmuş. Bu krizle birlikte Fakahany 21 yıllık Merrill kariyerine son vermiş. Bu ayrılış Merrill'in 2010 yılı son çeyrek için açıkladığı 10 milyar dolarlık zarardan sonra gelmiş. Fakahany'nin adı Wall Street 'te riskli finansal enstürmanları seven yönetici olarak geçiyor. Fakahany ise Wall Street'in ardından restorancılığa giden dönüşümünü "Zaten benim çocukluk hayalimdi" diye açıklıyor. Fakahany, "Aslında ben eğitimimi bu alanda görmek istemiştim. Ama sonra işletmeyi kazandımk. Babam işletmeyi kazanmama çok sevinmişti. Bu işi uzun yıllar yaptım. Şimdi de tutkumu denemeye karar verdim. Hâlâ isteyip istemediğimi görmek istedim."
Merrill Lynch'in eski Başkan Yardımcısını çeken Türkiye'de üst segment restoran talebi Türkiye'deki birçok işadamını da cezbetmiş durumda. Bunlara en büyük örnek Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk. Şahenk son dönemlerde aldığı restoranlarla adından en çok söz ettiren patron oldu. Zorlu Grubu da İtalyan gurme market Eataly'nin restoranlarının master franchisını aldı. Bu alanda ilk yatırımı Zorlu Center projesinde gerçekleştirme hazırlığında. Fakahany kısa süre içinde açacağı restoranın marka ve yer seçimini tamamladıktan sonra kısa süre içinde bu işadamlarıyla rekabete girmiş olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)