BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'e 'faizi indir' çağrısı!----

Merkez'e 'faizi indir' çağrısı!

Merkez'e 'faizi indir' çağrısı!
08 Nisan 2016 - 09:48 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, katıldığı canlı yayında Merkez Bankası'na yönelik 'faizi indir' baskısını yine tekrarladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, TRT Haber'de yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın yaptığı radikal faiz indirimi çağrısına katıldığını radikal ibaresinin tartışılabileceğini söyledi.

Ertem, Türkiye'nin yeni bir para ve maliye politikası çerçevesine ihtiyaç duyduğunu ve ekonomi politikalarında temel değişiklikler beklenilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de faiz tartışmalarının politik bir tartışma olduğuna değinen Ertem, Türkiye'de para politikasının ekonomik gerçekliklerle uyuşmadığını söyledi.

Ertem, TL'nin gereğinden fazla değerli olduğunu belirtirken, güçlü TL'nin döviz borcu olan şirketler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Ertem, Türkiye bankacılık sisteminin sanayiyi desteklemesi gerektiğini söyledi.

Ertem, Moody's'in bankacılık sektörü raporlarına ilişkin Türkiye bankalarının sermaye yeterliliklerinin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Faizler radikal şekilde düşürülmeli!

 

Cemil Ertem Faiz için siyasi zemini işaret etti

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reSuL25 Nisan 2016 14:59

    Sayın Ertem merkeze faiz indir demeniz ne guzel.Birde devlet bankası olan ziraatin faiz oranlarını inceleyin lutfen..Ozel bankalar daha düşük!!!!!

  • İZMİRLİ09 Nisan 2016 00:00

    DOLAR MI ALDINIZ ONUN İÇİN Mİ YIRTINIYORSUNUZ...ZEYBEK LİĞE ÖZENME O DA BOL BOL KONUŞURDU....

  • Emre08 Nisan 2016 15:30

    Hadi yine Merkez Bankasına tehdit, hakaret yağdırın. Coşturun doları. Dövize geçtim bekliyorum.

  • indirin08 Nisan 2016 14:43

    3-5 puan inse emlak piyasası süper canlanır ekonomi % 8 büyür

  • ekrem eren08 Nisan 2016 12:48

    çillerde emirle faiz indirmişdi .noldu sonucu.para kazanmak için saçmalamak zorunda kaldığın için utanmalısın.keşke pazarda limon satsaydında bu duruma düşmeseydin,.

  • Ok08 Nisan 2016 12:23

    Yeter artık be cumhurbaşkanına yaranmak için benliğini kaybetmişsiniz

  • asya08 Nisan 2016 11:43

    ya manıpılasyon yapmıyormu şımdı bunlar faız ındırteceksenız ekranlarda bağırmayın haram olsun aldıklarınız mılletın elındekılerıde ıstıyorlar.yok modız yok bakan başsıcan danışman değıl bunlar ne ya sahıpsız ulkem önceden haber ver sattır ekrana çık söyle pıyasala oyna

  • emekci08 Nisan 2016 10:04

    indir indir indir : )

  • ALPTUĞ08 Nisan 2016 10:02

    Pirim yapmanın başka yollarını ara bırak herkes kendi görevini yapsın tatmin olmuyorsan yorumculuğa geri dön şu anda görev yaptığın makamıda küçük düşürüyorsun.