BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez dolara müdahale eder mi----

Merkez dolara müdahale eder mi

Merkez dolara müdahale eder mi
03 Haziran 2013 - 11:39 www.finansgundem.com

Haftaya 1.90 seviyesini test ederek başlayan dolara Merkez Bankası müdahale eedecek mi?

Haftasonu Gezi Parkı protestolarıyla geçilirken piyasalara hafta başında dolar da damgasını vurdu. Haftaya 1,9010 liradan başlayan dolar 3 Ocak 2012'den itibaren en yüksek seviyesini de görmüş oldu.
Hükümete yönelik geniş katılımlı bir protestoya dönüşen gösterilerin ardından siyasi tansiyonun artırması TL'de değer kaybını hızlandırırken bugün piyasada enflasyon verileri ve TCMB'nin TL'deki değer kaybına likidite sıkılaştırma ile müdahalesi bekleniyor.
Finansbank Başekonomisti İnan Demir, "Geniş çaplı protestolar para birimi ve TL cinsi yatırım araçları üzerindeki baskıyı artırabilir. Bu haftanın yoğun veri gündemine (yurtiçindeki enflasyon verisi ve ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi) bağlı olarak negatif ortamın devam etmesi de bunda etkili olabilir. TCMB Başkanı Erdem Başcı'nın da Cuma günü belirttiği gibi, TCMB'nin TL'deki zayıflığa likidite koşullarını sıkılaştırarak karşılık vermesini bekliyoruz. Bugünkü enflasyon verisi ve yarınki Reel Efektif Kur bu kapsamda izlenecek ilk testler olacak."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)