BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'ndan deprem bölgesiyle ilgili yeni karar----

Merkez Bankası'ndan deprem bölgesiyle ilgili yeni karar

Merkez Bankası'ndan deprem bölgesiyle ilgili yeni karar
03 Mart 2023 - 11:44 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, deprem bölgesinin imarına yönelik faaliyetlerde bulunacaklara kullandırılacak kredilerde bazı muafiyetler tanıdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), deprem bölgesinin yeniden imarına yönelik faaliyetlerde bulunacaklara ağustos sonuna kadar kullandırılacak kredilerde zorunlu karşılıklar ve menkul kıymet tesisi düzenlemelerinde değişikliklere giderek bazı muafiyetler tanıdı.

Bloomberght'de yer alan habere göre,TCMB'nin dün bankalara ilettiği ve Reuters tarafından görülen belgede depremlerin ekonomik ve finansal etkilerinin azaltılması amacıyla deprem bölgesinde bulunmayıp ticari ilişki nedeniyle zarar görenlere verilecek kredileri de ekledi.

İlgili yazıda, deprem bölgesinde yerleşik olmamakla birlikte; deprem bölgesinde yerleşik kişilerle ticari ilişkisi olup deprem nedeniyle zarar gördüklerini belgeleyen kişilere ve depremden etkilenenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına veya deprem bölgesinde altyapı ve üstyapının yeniden imarına yönelik faaliyetlerde bulunacak kişilere muafiyetler tanındığı belirtildi.

Böylece ilgili kredilere yönelik bankalar ve finansman şirketlerince 31.08.2023 tarihine kadar kullandırılacak kredileri destekleyici nitelikte, menkul kıymet ve zorunlu karşılık tesisi uygulamasında değişiklik yapılmış oldu.

Merkez bankaları altın topluyor, TCMB en büyük alıcılardan

 

TCMB rezervleri 5 ayın en düşük seviyesinde

 

TCMB'den bankalara döviz cezası: Yaklaşık 700 milyon lira

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)