BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'ndan bankalara müdahale uyarısı----

Merkez Bankası'ndan bankalara müdahale uyarısı

Merkez Bankası'ndan bankalara müdahale uyarısı
08 Kasım 2017 - 16:46 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası'ndan uyarı: "Büyük bankalara yönelik yeni müdahaleler olabilir"

Rusya Merkez Bankası, yeni "kurtarma operasyonları"nın sinyalini verdi. Banka, gerekirse ülkede devlet fonları kullanılarak bankaların yeniden yapılandırılmasının süreceğini açıkladı. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dmitri Tulin, "Otkrıtiye" Bank'ın dışında başka büyük bankalara yönelik kurtarma operasyonlarının yapılabileceğini söyledi.

RBC ajansının bildirdiğine göre, Merkez Bankası'nın bankacılık sektöründe büyük çaplı bir istikrarsızlığın önüne geçmeyi amaçladığını belirten Tulin, "Temel amacımız, makroekonomik istikrarsızlığı önlemek. Lisans iptali ve müdahale arasında karar vermek, iki kötü karar arasında bir seçim yapmak anlamına geliyor. Çünkü bankaların ödeme gücünün olmaması her zaman için toplumun zararına" dedi.

Alfa Kapital Bank'ın yaz sonu raporunda, Rusya'da Otkrıtiye, BinBank, Moskovski Kredit Bank ve Promsvyazbank bankalarının en riskli durumdaki bankalar olduğu vurgulanmıştı. Banka analistleri, bu bankalara yönelik önümüzdeki sonbahar döneminde nihai kararın verilebileceğini öngörmüştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)