BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'nda sürpriz yenilik----

Merkez Bankası'nda sürpriz yenilik

Merkez Bankası'nda sürpriz yenilik
01 Nisan 2013 - 12:57 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’ndaki Başkan Yardımcısı olmanın asgari nitelikleri değişiyor. Yeni nitelikler ise...

Merkez Bankası’nda değişim! Ama bu değişim farklı, farklı çünkü değişecek olan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olmanın kriterleri. Peki, bu yeni nitelikler nasıl yorumlandı? Merkez Bankası eski başkanlarından Yaman Törüner’e göre yeni yeterli nitelikler siyasilere  istediğini atama kolaylığı getiriyor. Yaman Törüner Milliyet’teki köşesinde bakın ne diyor:
Başkan yardımcısı olmak kolaylaşıyor
Merkez Bankamızın 81. Yıl Olağan Genel Kurulu 9 Nisan 2013 günü yapılacak. Siyasiler, Merkez Bankası Başkan Yardımcılıkları’na istedikleri kişileri rahatça atayabilsinler diye, Başkan Yardımcısı olmak için aranan asgari nitelikler değiştiriliyor.
Halen, Başkan Yardımcısı olabilmek için, hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık veya finans alanlarından birinde öğrenim görmüş olma zorunluluğu aranırken; 9 Nisan 2013’de yapılacak değişiklikle, yukarıdaki alanlara ilaveten “mühendislik, kamu yönetimi, siyaset bilimler, uluslararası ilişkiler ile istatistik alanlarından birinde veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde” öğrenim görmüş olmak da yeterli nitelik olarak kabul edilecek. Özellikle, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nin ismen zikredilmesi de çok hoş! olmuş.
Hayırlı olsun.”
(Yaman Törüner-Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)