BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası müdahale etmemeli----

Merkez Bankası müdahale etmemeli

Merkez Bankası müdahale etmemeli
01 Aralık 2016 - 23:45 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TL’nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybına Merkez Bankası’nın döviz satarak müdahale etmemesi gerektiğini belirtti.

Zeybekçi, Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) yaptığı konuşmada “Devlet olarak bizim de dolardan vazgeçmemiz lazım” derken özelleştirmelerde, diğer kurum ve kuruluşlarında dolar üzerinden yapılan anlaşma ve ihalelerde artık TL kullanılması gerektiğini belirterek, “Almış olduğumuz ve alacağımız tedbirlerle piyasadan derhal yaklaşık olarak 10 milyar dolarlık bir döviz talebini çekebilme ihtimalimiz var” dedi. Zeybekci kura müdahalelerin ancak bu şekilde kalıcı bir likidite ile yapılırsa başarılı olacağını belirterek “Kamu kurumlarının TL’ye geçmesi kalıcı bir müdahaledir ve olması gereken yöntemdir” diye konuştu.

İHRACATÇIYA MÜJDE
Zeybekci, bakanlık bürokratlarıyla Eximbank, Kredi Garanti Fonu, Hazine ve ilgili kurumlardan temsilcilerin bir araya gelerek yeni bir düzenleme üzerinde çalışacağını belirterek “Sağlanacak desteğin hem ihracatçı hem de diğer KOBİ’lerimizce çok kolay ulaşılır hale getirilmesi için çok etkin bir yöntem için şu anda çalışılıyor. Çok kısa bir sürede, birkaç gün diyebileceğimiz bir sürede bu da hayata geçecektir” dedi.

STA GÖRÜŞMELERİ TAM GAZ
AB ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncelleme prosedürünün devam ettiğini belirten Zeybekci “Rusya’nın liderliğini yaptığı Avrasya Gümrük Birliği ile de görüşüyoruz... 2017 sonuna kadar altı körfez ülkesi ile serbest ticaret anlaşmasını bitirmeyi planlıyoruz. İran ile tercihli ticaret anlaşmamız var. Japonya ile de serbest ticaret anlaşması görüşmelerid son hızıyla sürüyor” dedi.

‘Merkez Bankası tu kakadır diyemem’
Zeybekci Merkez Bankası’nın 250 baz puanlık faiz indirimini desteklerken son faiz artış kararı ardından bankayı kötüleyemeyeceğini söyledi. Zeybekci, Merkez Bankası’nı destekleyen biri olarak farklı yönde tek bir adımından sonra bankaya “kötüdür tü kakadır” diyemeyeceğini belitti. Zeybekci bu açıklamalarının ise düşük Faiz gerekliliği konusundaki bugüne kadarki görüşlerini değiştirdiği anlamına ise gelmediğini de vurguladı.

Hayatında iki tane yumurta sattın mı?
Bakan Zeybekci, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine, “Hayatında iki tane yumurtayı alıp götürüp pazarda satıp akşam eve o parayı getirdiğin oldu mu senin?” yanıtını verdi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Zeybekci “Şu an itibarıyla tabi ki ‘15 Temmuz oldu bitti, sonra da toparladık her şeyimizi yola koyduk’ diyemiyoruz. Dünyada yer yerinden oynuyor, dünya ekonomi haritaları yeniden çiziliyor” diye konuştu.

İçimde başkanlık hevesi var
Zeybekci, 2004 yılında Denizli Sanayi Odası seçimlerine hazırlanırken belediye başkanlığına aday gösterildiğini belirterek, “Ama içimde uhde kaldı. Hala Denizli Sanayi Odası Başkanı olmak gibi içimde bir heves var. Allah nasip ederse, siyaseti bir kenara koyduktan sonra, işimizin gücümüzün başına döndükten sonra Denizli Sanayi Odası Başkanlığı hedefte hala var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)