BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Merkez Bankası faizi yüzde 17 civarında tutabilir'----

'Merkez Bankası faizi yüzde 17 civarında tutabilir'

'Merkez Bankası faizi yüzde 17 civarında tutabilir'
17 Temmuz 2023 - 08:54 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın temmuz ayında politika faizini yüzde 16,5-17 civarında tutacağı, faizin yüzde 20'ye ulaşmayacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 20 Eylül’de, faiz kararını açıklayacak. AA’nın faiz anketine katılan ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 20’ye yükseltmesini bekliyor.

Dünya'da yer alan habere göre, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ‘ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmler’e dayanarak Merkez Bankası’nın temmuz ayında faizi yüzde 16,5-17 civarında tutacağını savundu. Selvi bunu ‘ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmeler’ sonucunda bu çıkarımı yaptığını da ekledi.

Selvi Faiz hakkında şunları yazdı:

"Uzun tartışmaların ardından yeni bir PPK toplantısı daha geldi, çattı. Merkez Bankası yeni faiz kararını 20 Temmuz Perşembe saat 14:00’te açıklayacak. Piyasalarda genel beklenti faizlerin 500 baz puan daha artırılması yönünde. Ancak benim beklentim ve gördüğüm politika faizinin 20’ye ulaşmayacağı şeklinde.

Bu hafta ekonomi çevrelerinde yaptığım görüşmelerden böyle bir çıkarımım oluştu. Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum. Ancak şunu unutmamak gerekiyor ki sonuçta her ay PPK toplanıyor ve ekonomideki gelişmeler, alınan kararların etkileri başta olmak üzere tüm veriler yeniden gözden geçiriliyor."
 

İşte ekonomistlerden 'faiz' tahmini

 

Ekonomistlerden TCMB faiz kararı tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)