BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankaları bu mücadeleyi kazanabilir mi?----

Merkez bankaları bu mücadeleyi kazanabilir mi?

Merkez bankaları bu mücadeleyi kazanabilir mi?
22 Mart 2021 - 08:25 www.finansgundem.com

Piyasalara enjekte edilen paralar enflasyona neden oluyor. Global merkez bankaları ise enflasyona yönelik yeni tedbirler alıyor.

Bank for International Settlemens Genel Müdürü Agustin Carstens, global merkez bankalarının benzeri görülmemiş pandemi teşvik tedbirleri sonrasında artan enflasyon ile başa çıkmak için araçlara sahip olduklarını söyledi.

Çin Kalkınma Forumu'nda konuşan Carstens, "Yükselenbir enflasyon görmemiz büyük olasılık. Bu durum, aralarında Fed'in de olduğu merkez bankalarının para politikalarını revize etmelerini ve tam istihdam hedeflerini başarmaya daha fazla ağırlık vermelerini gerektirecek. Fed, olağanüstü dikkatli ve enflasyon istikrarsızlık yaratacak bir faktör olmayacak" dedi.

"Piyasaların, tutarlı bir şekilde politika değiştirmek için yeterli bilgi olmadığını söyleyen Fed'i dinlemeleri gerekli" diye konuşan Carstens, piyasalarda büyük bir yanlış fiyatlara görmediğini de vurguladı.

Piyasalar dövizi izliyor

 

Asya borsaları haftaya yön arayışıyla başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)