BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez, bankacıların dediğini yaptı----

Merkez, bankacıların dediğini yaptı

Merkez, bankacıların dediğini yaptı
26 Mart 2014 - 07:30 www.finansgundem.com

Merkez Bankası zorunlu karşılıklara faiz ödenmesinin önünü açan yasal düzenlemeyi yaptı

Merkez Bankası, bankaların tutmakla yükümlü oldukları zorunlu karşılıklara faiz ödenmesi için gerekli yasal düzenlemeyi yaptı.

Zorunlu karşılıklar tebliğinde yapılan değişiklikle "zorunlu karşılıklara merkez bankasınca tespit edilen usul ve esaslara göre faiz ödenebilir" maddesi eklendi. Tebliğin eski halinde "zorunlu karşılıklara Faiz ödenmez" hükmü yer alıyordu. Karar bu sabahki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Merkez Bankası’nın dün açıkladığı tutanaklarda "TL zorunlu karşılıklara faiz ödenmesi bu aşamada olmasa da gerekli görülürse ileride gündeme alınabilecek" denilmişti.

BANKACILAR ŞİKAYET ETMİŞTİ

Bankacılık sektöründen ellerindeki zorunlu karşılıklara faiz ödenmemesinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirten açıklamalar gelmişti. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde verdiği röportajda, bankaların ellerindeki zorunlu TL karşılıklarına ufak oranlarda da olsa faiz ödenmesinin kendilerini daha güçlü kılacağı ve bankacılık sektörünün ekonomiye katkısını artıracağını söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)