BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez 350 baz puan sıkılaştırdı----

Merkez 350 baz puan sıkılaştırdı

Merkez 350 baz puan sıkılaştırdı
20 Kasım 2013 - 11:12 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, aylık reponun kaldırılması sonrası Mayıs'tan beri yapılan toplam sıkılaştırmanın 350 baz puan olacağını açıkladı

Aylık repo ihalelerini kaldırarak sıkılaştırma için yeni adım atan Merkez Bankası, Mayıs'tan bu yana toplam 350 baz puanlık sıkılaştırma yaptı. Merkez Bankası'nın, bugün ekonomistlerle gerçekleştirdiği toplantıda yapılan sunumda şu mesajlara yer verildi:

"Döviz kurundaki geçmiş volatiliteden dolayı enflasyon bir süre daha hedefin üzerinde kalacak. Fiyatlama davranışları üzerindeki etkilerinin sınırlandırılması için PPK temkinli duruşun güçlendirilmesi ve para piyasası faiz oranlarındaki oynaklığın azaltılmasına karar verdi.

Aylık reponun kaldırılması likidite koşullarını sıkılaştırılacak ve bankalararası para piyasasındaki gecelik faiz oranlarının yüzde 7.75'e yakın seviyelerde oluşmasını sağlayacak. Aylık reponun kaldırılması sonrası para piyasası faizlerindeki toplam sıkılaşma Mayıs'tan itibaren yaklaşık 350 baz puan olacak, bir yıllık enflasyon beklentilerindeki yükseliş ise 60 baz puan. Enflasyon görünümü orta vadeli hedeflerle uyumlu olana kadar para politikasındaki temkinli duruş korunacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)