BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'e Türk darbesi gelebilir----

Merkel'e Türk darbesi gelebilir

Merkel'e Türk darbesi gelebilir
25 Eylül 2013 - 08:42 www.finansgundem.com

Türkiye'ye dönen gurbetçilere Almanya'nın eksik prim ödediğine ilişkin davalarda işçiler haklı çıktı

Almanya'da seçimlerden zaferle çıkan Angela Merkel'i Türk işçilere yönelik sürpriz bir ödeme takvimi bekliyor. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Türkiye'ye kesin dönüş yapan 1.6 milyon gurbetçiye ait sosyal güvenlik primlerinin eksik ödenmesine ilişkin açılan davalarda ilk sonuçlar gelmeye başladı. İlk kez Belçika ve Almanya eyalet mahkemelerinde çalışan işçiler lehine kararlar çıktı.
HUKUK DIŞI
Konuyla ilgili AB genelinde 5 binden fazla davanın devam ettiği ifade ediliyor. Mahkeme sonuçlarının emsal teşkil etmesi durumunda Türk işçilere sadece Almanya'nın yapacağı ödemenin 10 milyar euroyu bulması bekleniyor. Davacılardan S. Üstündağ ve A. Üstündağ kardeşler kararın bir ilk olduğunu söyledi. Karar Türkiye ile AB arasında imzalanan 1963 Ankara Anlaşması ve 1973 Karma Protokolü'nün 38'inci maddesine dayanıyor. İlgili maddede "Türk işçiler ülkelerine geri döndüğünde kendileri ve işverenlerinden kesilen sosyal güvenlik primlerini geri alırlar" deniliyor. Ancak 1980'den itibaren Almanya primin yarısını kesti. Eksik ödenen primler 12 ila 35 bin euro arasında değişiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)