BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel’den Erdoğan’a: O daveti kaçırmam----

Merkel’den Erdoğan’a: O daveti kaçırmam

Merkel’den Erdoğan’a: O daveti kaçırmam
27 Ocak 2013 - 15:49 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı, AB Bakanı Bağış’a ne sözü verdi, Başbakan’a gönderdiği mesaj neydi?

Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi'ne katıldığı Şili'de yoğun temas trafiğini sürdüren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmelerden, AB ile müzakerelerde yeni fasıl açılması için destek mesajı geldi.
Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen CELAC–AB Zirvesi'ne katılmak üzere Santiago'da bulunan Bağış'ın Merkel ile yaptığı görüşmede, Şansölye, Şubat sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyareti heyecanla beklediğini belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam yemeği davetine icabet etmek için programını uzatacağını söyledi.
Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin devam etmesini önemsediğini vurgulayan Merkel, İrlanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında fasıl açılması için destek vereceğini ve bu konuda Fransız yetkililerle de görüşeceğini kaydetti.
AB Bakanı Bağış da Almanya Başbakanı Merkel'in açık sözlülüğünü takdir ettiklerini dile getirerek, Başbakan Erdoğan'ın Merkel'i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını ifade etti.
AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da Bağış ile görüşmesinde, Başbakan Erdoğan'ın davetine ilk fırsatta icabet edeceğini belirterek, kendisinin de Erdoğan'ı Brüksel'de ağırlamak istediğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)