BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: Her gence sahip çıkılmalı----

Merkel: Her gence sahip çıkılmalı

Merkel: Her gence sahip çıkılmalı
27 Mart 2013 - 12:47 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angrla Merkel, "Yaşlanan Almanya her bir gençle ilgilenmeli" dedi

Almanya'da nüfusun giderek yaşlanmasının gençlerin önemini artırdığını söyleyen Başbakan Angela Merkel, her gence sahip çıkıp onlarla ilgilenmek gerektiğini söyledi. Başbakan Merkel, iyi bir gelecek ve nesillerin birbirleri için daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini kaydetti. Yaşlıların sayısının artıp çocukların sayısının azaldığına vurgu yapan Merkel, her bir gençle ilgilenilmesi gerektiğini dile getirdi.
    Başbakan Angela Merkel, nüfus değişiminin her bir gence sahip çıkma bilincinin oluşmasına katkı sağladığını söyledi. Almanya'daki demografik değişimin vatandaşlara uzun yaşama hakkı verdiğini ve aynı zamanda nesillerin birbirlerine daha fazla sorumluluk almalarını zorunlu kıldığını ifade eden Merkel, yaşlıların çalışma piyasasında daha fazla kalmak zorunda olduklarını dile getirdi. Merkel, "İnsanlar emekliliklerinde uzun ve mutlu olacakları bir hayat istiyorlar. Bu eskiden böyle değildi. İyileştirmeler olsa da 60 yaş üzeri insanlara çalışma piyasasında daha fazla imkân verilmeli." dedi.
    Almanya'da genç nüfusun giderek azalmasına dikkat çeken başbakan, "Biz her bir gençle yakından ilgilenmeliyiz. Gençlerimize meslek eğitimi yeri verme konusunda iyi yoldayız." ifadelerini kullandı.
    Federal ve eyalet yönetimlerinin okulu diploma almadan terk eden öğrencilerin sayısını yarıya indirme hedefinde anlaştıklarını hatırlatan Merkel, başta Federal İş Ajansı olmak üzere birçok programın uygulandığını söyledi.
    Meslek eğitimi için istenen şartlarla okul mezuniyetlerinin uyuşmasını önemsediğini kaydeden Federal Başbakan Merkel, göçmen gençlerinin de Almanca dilini meslek eğitiminden mezun olacak şekilde kavramalarının önemine değindi.
    DAHA ÇOK YAŞLI VE DAHA AZ ÇOCUKLU TOPLUM OLACAĞIZ
    Genç ve yaşlı neslin bir arada yaşadığı "Çok nesilli evleri" ziyaret eden Merkel, "Toplumuzdaki değişim devam edecek. Daha çok yaşlı ve daha az çocuk olacak. Buna rağmen biz yaşamımızı beraberce şekillendireceğiz. Federal ve eyalet yönetimleri ortak çalışma yürütecekler." dedi.
    Langenfeld'de farklı nesillerin bir arada yaşadığı evleri de ziyaret eden Merkel, bin kişinin yaşadığı yerleşim yerinin örnek bir proje olduğunu kaydetti. "Burada çocukların, yaşlıların, engellilerin bir arada kasabaları için gönüllü yaşamaları ve sorumluluk almaları beni etkiledi.
    "Yerleşim yerinde insanların birbirleri için çalışmaları ve yardım etmeleri hayatı önem taşıyor." diyen başbakan, hükümet olarak farklı nesilleri bir arada tutmak için hangi yasaları çıkarabileceklerine kafa yoracaklarını sözlerine ekledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)