BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: 'Eğer seçilirsem Türkiye...'----

Merkel: 'Eğer seçilirsem Türkiye...'

Merkel: 'Eğer seçilirsem Türkiye...'
19 Temmuz 2013 - 16:18 www.finansgundem.com

Merkel, yeniden başbakan seçilmesi halinde Türkiye politikasının nasıl olacağını açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak genel seçimler sonrasında yeniden başbakanlık görevine gelmesi halinde Türkiye politikasının değişmeyeceğini söyledi.
Türkiye'de yaşanan son Gezi Parkı olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapmadığını belirten Merkel, bu süreci Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin yönettiğini belirtti.
Gezi eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ''Son olaylar nedeniyle şoke olduğumu söylemiştim. Türkiye'de insanların gösteri yapma hakkını kapsamlı bir şekilde kullanabilmelerini ümit ediyorum'' dedi.
'MURSİ SERBEST BIRAKILMALI'
Mısır konusuna da değinen Almanya Başbakanı Merkel, Mısır'da ordunun görevden uzaklaştırdığı, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bıkarılması talebini yineledi.
Mısır'da ordunun yönetime el koymasını Avrupa Birliği'nin "darbe" olarak nitelendirmemesi yönündeki eleştirileri önemsemediğini belirten Merkel, Mısır'da bundan sonraki siyasi sürece toplumun tüm kesimlerinin katılması gerektiğini ifade etti.
'ALMANYA GÖZETLEYEN ÜLKE DEĞİL'
Angela Merkel, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın küresel dinleme ve izleme iddialarıyla ilgili olarak Almanya'nın gözetleyen bir ülke olmadığını savundu. Ardından da Almanya'nın özgürlükler ülkesi olduğunu yineledi.
ABD Başkanı Barack Obama'dan Almanya'nın yasalarına saygı göstermesini istediğini belirten Merkel, "Almanya'da Alman yasaları Avrupa'da da Avrupa yasaları geçerlidir. Almanya ve Avrupa'da gücün hukuku değil hukukun gücü geçerlidir. Herkesten beklentimiz de budur" dedi.
'BAKANLARIMA GÜVENİM TAM'
Almanya'daki istihbarat kurumlarının işini iyi yapamadıkları ve bakanların bu konudaki eskiklikleri olduğu eleştirilerine de cevap veren Merkel, ''Bakanlarıma güvenim tamdır. Hepsi işlerini en iyi şekilde yapıyorlar'' ifadesini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet19 Temmuz 2013 19:56

    darbeyi demokrasiyi birbirine karıştırıp avrupa halkını insanlık adına utandırdın o yüzden seçilemiyecegini sen benden daha iyi biliyorsun alman halkına duygusal davranıp oy avcılıgıda fayda etmez

  • rıza19 Temmuz 2013 17:35

    kendi ülkende yakan yıkana ne ceza veriyorsun önce onu söyle.

  • behçet19 Temmuz 2013 17:32

    gandi'nin adamı.

  • mehmet19 Temmuz 2013 16:59

    merkel emeklilik tatil biletini yunanistana alıp şöyle yunan halkıyla birlikte tatil yaparsan iyi olur

  • mehmet19 Temmuz 2013 16:32

    merkel sende farkındasınki seçilemeyinin oyüzden bırak bu işleri eline yüzüne gözüne bulaştırdın emekli hayatında başarılar