BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemura yeni yöntem aranıyor----

Memura yeni yöntem aranıyor

Memura yeni yöntem aranıyor
29 Mart 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişiklikler ele alındı

Türkiye’nin ‘yatırım yapılabilir seviye’ notu için şimdi hem Moody’s’in hem de S&P’nin bir basamak not artırması gerekiyor. Piyasalar tarafından da not artırımı olumlu karşılandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Faruk Çelik’in başkanlığını düzenlenen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplantıda, geçen yıl memur sendikalarıyla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmenin ardından Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda görüşülmesi öngörülen 161 madde gündeme geldi.
Bakan Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin de bilgi verdi. Memurlara rotasyon uygulanmasını sosyal taraflarla görüşmek istediklerini belirten Çelik, yöntemin nasıl olacağı ve düzenlemenin herkesi mi yoksa belli meslekleri mi kapsayacağı konusunda sendikalardan görüşlerini istedi. Sendika temsilcileri de rotasyon yerine özendirici uygulamalar getirilmesi önerisinde bulundu.
Yeni düzenlemeler neler getirecek?
* Memurların izinleri iş günü esasına göre hesaplanacak.
* Nöbetçi memur uygulaması kaldırılacak.
* 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye tabi sözleşmeli personel, memurlarla aynı izin hakkına sahip olacak.
* Disiplin cezaları affedilecek.
* Kadın memurlara hamilelikleri başladığından itibaren ve analık izni bitiminin ardından bir yıl süreyle gece nöbeti verilemeyecek.
* Aday memurlardan adaylık süresi içinde devlet memurluğundan çıkartılmasını gerektiren cezalar dışında disiplin cezası alanların devlet memurluğuyla ilişiği kesilmeyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)