BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu----

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu
06 Aralık 2021 - 16:54 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek göstergenin vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildiğini, sadece doktorları değil tüm sağlık personeli ve kamu personelini kapsayacak zam düzenlemesinin yapılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan Zam yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi" denildi.

TÜM KAMU PERSONELİNİ KAPSAYACAK

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulduğu da vurgulanarak, "Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge ve maaşlara düzeltme açıklaması

 

Memur-Sen: Açlık sınırı 3 bin 107, yoksulluk sınırı 8 bin 823

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Cebeci07 Aralık 2021 16:42

    BELLİ OLAN BİR ŞEY YOK. BAŞLIK YALAN, İÇERİK BOŞ... GAZETECİLİK BU DEĞİL. GÜVEN KAYBEDİYORSUNUZ.

  • Emekli 07 Aralık 2021 16:19

    İşçi ve Bağkur emeklilerini temsil edenler nerede ? Niye ne devletten nede temsilcilerden ses çıkmıyor.Bizi koyun mu sanıyorsunuz ? Bu kadar emeklinin hem vebalini hemde seçimlerde gereken cevabını alırsınız demedi demeyin

  • Volkan07 Aralık 2021 11:14

    Kasım fiyat artışları genelde ay sonuna doğru oldu. Oysa TUIK Kasım ortalamasını alıyor. Örnek olarak ay başında fiyatı 100 olan ürün ay sonunda 110 olmuş ise %5 enflasyon açıklıyor. Arlık ayında fiyat artışları ise devam ediyor. Bu durumda Aralık ayında en az %5 ve üzeri enflasyon açıklanır. SGK ve Bağkur emeklisi için az bir şey daha zam oranı artar. Kiralarda fiyat artışı sınırlandı, TUIK'de önemli olan konut için doğalgaz ve elektrik zam yapılmayınca TUFE, UFE'den düşük çıkıyor. Avukatlık, noter gibi ıvır zıvır da ocak aylarında yapılıyor. Normalde vatandaşın işi olmayan kalemler. TUFE'de altın vemucevherat yukarıda belirttiğim neden ile artışın yarısı olarak yansımız Orada %40 yerine %18 artış oldu demişler, Aralıkda bu fark eklenecek.

  • Vatandaş06 Aralık 2021 17:33

    Erken seçim geliyor anlaşılan.....

  • İşçi Emeklisi06 Aralık 2021 17:25

    İşçi ve Bağkur Emeklilerine ZAM yok mu?