BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeksika’dan ‘akıllı’ sınır teknolojisine 1,5 milyar dolar----

Meksika’dan ‘akıllı’ sınır teknolojisine 1,5 milyar dolar

Meksika’dan ‘akıllı’ sınır teknolojisine 1,5 milyar dolar
14 Temmuz 2022 - 10:42 www.finansgundem.com

Meksika ve ABD, sınır güvenliği noktasında uzlaştı. Meksika, akıllı sınır teknolojisi için 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Meksika ve ABD arasındaki sınır güvenliği sorunu uzun yıllara yayılan bir açmaza işaret ediyor. Hemen her ABD Başkanı’nın yeni ve farklı bir yaklaşımla ele aldığı Meksika sınır güvenliği konusu, son olarak Başkan Trump’ın sınırı tamamıyla kapatma planı doğrultusunda başarısızlığa uğramıştı. Ancak Biden yönetimi sorunu Meksika ile görüşerek çözme yöntemini deniyor ve bunda başarılı da oluyor.

Cbsnews.com’dan Cbsla Staff’ın haberine göre, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel López Obrador ve ABD Başkanı Joe Biden arasında geçen görüşmelerde Meksika, ‘akıllı’ sınır teknolojisini geliştirmek için gelecek iki yıl içinde toplam 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump yönetiminin sınırları kapatmaya söz verdiği bir dönemin ardından gerçekleştirilen bu başarılı işbirliğine vurgu yapıldı. Biden yönetiminin komşuluk ilişkilerindeki başarısına değinilen açıklamada, Meksika’nın sınır güvenliği ve ticareti için gerekli finansmana destek olmasının memnuniyetle karşılandığı vurgulandı.

Ortak devriye sözü

ABD’nin sorun olarak gördüğü birçok konunun da görüşülüp sonuca bağlandığı toplantıda iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalandı. Çalışma vizelerinin artırılması, işçi göçü yolları ve işçi koruması konularında ikili bir ortak çalışma grubu oluşturulması ve daha fazla mültecinin ağırlanması için somut adımlar atılması konularında anlaşmaya varıldı. Ayrıca, her iki ülke de Meksika ve Guatemala’da ortak sınırları boyunca insan kaçakçılarını engellemek için ortak devriye yapma sözü verdi.

Görüşmede, Eski Başkan Trump’ın yıllarca süren başarısız girişimlerinin ardından Meksika’nın akıllı sınır teknolojisine yatırım yapmayı kabul etmesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

2 bin millik sınır boyunca uzanan projeler için çok yıllı ortak bir ABD-Meksika sınırı altyapı modernizasyon çabasını tamamlamaya daha önce hiç olmadığı kadar kararlı ve yakınız.

Biden ve Lopez Obrador ortak bir açıklama yaptı. Daha esnek, daha verimli ve daha güvenli sınırların ortak ticareti geliştireceğine vurgu yapılan açıklamada, “2 bin millik sınır boyunca uzanan projeler için çok yıllı ortak bir ABD-Meksika sınırı altyapı modernizasyon çabasını tamamlamaya daha önce hiç olmadığı kadar kararlı ve yakınız” denildi.

Enflasyonla ortak mücadele

Açıklamada ayrıca, “Artan enflasyon, her iki ülkede de ailelerin refahını etkiliyor ve bu da güçlü, acil ve uyumlu bir eylem planı gerektiriyor” denildi. İki ülke de ikili ticaretin kolaylaştırılmasını hızlandırarak ticaret maliyetlerini azaltmayı ve bu sayede enfasyonla ortak mücadele etmeyi taahhüt etti.  Lopez Obrador da konuşmasında, yüksek enflasyon ve sınırda yaşanan zorluklar karşısında iki ülkenin de birbirine yardım etmek için safları sıklaştırması gerektiğini söyledi.

En ölümcül göç güzergahı: ABD-Meksika sınırı

 

Meksika Merkez Bankası politika faizini 75 baz puan artırdı

 

Biden, rekor tazeleyen enflasyon rakamlarını değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)