BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeksika’da 2022'nin ilk gününden bu yana 5 gazeteci öldürüldü----

Meksika’da 2022'nin ilk gününden bu yana 5 gazeteci öldürüldü

Meksika’da 2022'nin ilk gününden bu yana 5 gazeteci öldürüldü
11 Şubat 2022 - 17:23 www.finansgundem.com

Meksika’nın Oaxaca eyaletinde bir gazetecinin silahla vurularak öldürülmesiyle, ülkede yılın ilk 2 ayında öldürülen gazeteci sayısı 5’e çıktı.


Çevrim içi haber sitesi Noticias Web'in yöneticisi Heber Lopez, eyalete bağlı liman kenti Salina Cruz'daki bir kayıt stüdyosundan ayrılırken saldırıya uğradı. Oaxaca Eyalet Savcısı Arturo Peimbert Calvo, cinayetle ilgili olduğu düşünülen iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Ülkede, yılın ilk 2 ayında öldürülen gazeteci sayısı 5'e çıktı.

Ocakta 3 gazeteci öldürülmüştü

Tijuana kentinde 18 Ocak'ta foto muhabiri Margarito Martinez, evinin önünde aracında başından vurularak öldürülmüştü. Uluslararası medya kuruluşları için çalışan 49 yaşındaki Martinez'in, 10 yıldır üst düzey suç faaliyetlerini de içeren polis kaynakları ve raporları üzerine çalışmalar yaptığı söylenmişti.

21 yılda 130 gazeteci cinayete kurban gitti

Gazeteciler açısından dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri sayılan Meksika'da, 2000'den bu yana öldürülen gazeteci sayısı 130'u aştı. Gazeteci ve aktivistleri hedef alan cinayetlerin birçoğunun uyuşturucu kartelleri veya rüşvet alan yetkililer tarafından işlendiğine inanılırken cinayet vakalarının çok azı çözülebildi.

Meksika'da Kovid ölümleri 310 bini geçti

Meksika'da göçmenler kamplarından zorla çıkarıldı

Meksika'da öğrenci protestosu: polisin üzerine kamyon gönderdiler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)