BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeksika, 50 bin ABD silahına el koydu----

Meksika, 50 bin ABD silahına el koydu

Meksika, 50 bin ABD silahına el koydu
15 Şubat 2024 - 20:35 www.finansgundem.com

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, göreve geldiği günden bu yana ABD'den yasa dışı yollarla ülkeye sokulan 50 bin silaha el koyduklarını söyledi

Meksika ABD'den yasa dışı yollarla getirilen 50 bin silaha el koydu. Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Meksika'da organize suçlarla mücadelede ele geçirilen silahların yüzde 70'inin ABD'nin Teksas eyaletinden getirildiğini aktardı.

Lopez Obrador, "Göreve geldiğim günden bu yana ABD'den ülkemize yasa dışı yollarla getirtilen 50 bin silaha el konuldu." dedi.

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerine değinen Lopez Obrador, hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların oylarını güvence altına almak için sağ politikalara yöneldiğini söyledi.

Lopez Obrador, ABD Kongresinin göçmenlere yardımı "neden onaylamadığını" sorguladıklarını belirterek, "ABD'li yetkililer, göç meselesiyle gerçekten ilgileniyorlarsa, Orta Amerika'ya yapılacak yardımları onaylamalı ve yasal düzenleme ile vatandaşlık haklarını garanti altına almalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"GÖÇ SORUNUNU İKİ YÜZLÜ POLİTİKALARLA ÇÖZEMEZSİNİZ"

Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardımların da içinde yer aldığı 95,3 milyar dolarlık destek paketinin onaylanmasını eleştiren Lopez Obrador, "Yoksul insanlar için hiçbir şey ayrılmazken, savaş için ABD Kongresinin bu kadar parayı tahsis etmesini doğru bulmuyorum. Göç sorununu, iki yüzlü politikalarla çözemezsiniz." ifadesini kullandı.

Biden, Sisi için Meksika Başkanı dedi

 

Meksika Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

 

Biden, ABD-Meksika sınırını kapatma konusunda kararlı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)