BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmetçik 2 bin 400 rakımda üs kuruyor----

Mehmetçik 2 bin 400 rakımda üs kuruyor

Mehmetçik 2 bin 400 rakımda üs kuruyor
28 Mart 2018 - 10:43 www.finansgundem.com

Mehmetçik, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırında PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon kapsamında 2 bin 400 rakımdaki Balkaya Dağları'na makara ve halat yardımıyla malzeme taşıyarak yeni üs kuruyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak sınırından PKK'lı teröristlerin geçişlerinin önlenmesi ve hudut emniyetinin sağlanması amacıyla Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanlığınca 23 Mart'ta başlatılan operasyon kararlılıkla devam ediyor.

Bu kapsamda Mehmetçik, Şemdinliilçesinin Irak sınırında 2 bin 400  rakımdaki Balkaya Dağları'na makara ve halat yardımıyla malzeme taşıyarak yeni üs  oluşturuyor.

Mehmetçik, bölgede gerçekleştirdiği arama tarama faaliyetinde  teröristlerce tuzaklanan basma düzenekli el yapımı patlayıcı tespit etti.

Patlayıcı, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi tarafından  yerinde imha edildi.

Söz konusu bölgede şimdiye kadar teröristlerce tuzaklanan 14 el yapımı  patlayıcı imha edilirken, 125 metre uzunluğunda, yer yer 3 metre yüksekliğinde ve  bir metre genişliğinde mağara ile yaklaşık iki ton yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bu arada, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34'üncü Hudut Tugay  Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca, PKK'lı teröristlerin sınırın  Irak tarafındaki kamplarına yönelik 10 Mart'ta başlatılan hava destekli operasyon  ile 19 Mart'ta Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki 2 bin 200 rakımlı Altın ve Şen  Tepe bölgesinde başlatılan operasyonlar da kararlılıkla sürdürülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)