BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek'ten TÜSİAD'a ziyaret----

Mehmet Şimşek'ten TÜSİAD'a ziyaret

Mehmet Şimşek'ten TÜSİAD'a ziyaret
07 Eylül 2017 - 19:01 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, TÜSİAD üyeleri ile biraraya geldi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik görüşmede öncelikli sorunlar arasında yüksek enflasyon ve yüksek finansman maliyetlerine dikkat çekti

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bugün TÜSİAD'ı ziyaret ederek, dernek üyeleri ile biraraya geldi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret kapsamında Şimşek ve TÜSİAD üyeleri Türkiye ve dünyadaki ekonomik görünüm, yatırım ortamı ve AB ile ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu; Şimşek ayrıca katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ekonomi alanında pek çok reforma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak; yüksek enflasyon, yüksek finansman ve karmaşık vergi sistemine dikkat çekti.

Bilecik: Vergi sisteminde reform ihtiyacı var

Bilecik, "Yüksek enflasyon ve yüksek finansman maliyeti. Bu ikisini birbirinden bağımsız konuşamayacağımızı kabul etmemiz gerekiyor. Enflasyonu kalıcı şekilde yüzde 5 ve altına indirmeden TL cinsinden finansman maliyeti sorununu, döviz cinsinden borçlanma ihtiyacını ve kur riski sorunlarımızı çözmemiz mümkün görünmüyor" dedi ve ekledi:

"Son dönemde üzerinde epey baskı biriken bankacılık sektörüne ek olarak sermaye piyasalarımızı geliştirmemiz ve alternatif finansman kaynakları yaratmamız gerekiyor. Son derece karmaşık olan vergi sistemimizde de reform ihtiyacına kuvvetle ihtiyaç var."

'18-19 Ekim, hayati önemde'

Başta Almanya olmak üzere AB ile ilişkilerin kopma noktasına geldiğine dikkat çeken Bilecik, AB-Türkiye ilişkilerinin üyelik perspektifinin korunarak sürdürülmesinin önemli olduğunu belirterek; bu doğrultuda 19-20 Ekim'deki AB Konseyi toplantısının da Türkiye açısından hayati önemde olduğunu vurguladı.

Bilecik, "Ankara'da teknik düzeyde gerçekleştirilen temaslarda, AB ile Gümrük Birliği içinde olmanın uzun vadeli hukuki güvencesini taşımayan bir Türkiye'nin, üçüncü ülkelerle ticari ilişkilerinin zedeleneceği, serbest ticaret anlaşmaları gerçekleştirmekte zorlanacağı teyit edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Nitelikli eğitimin de hayati önem taşıdığını vurgulayan Bilecik, "Bir yandan müfredatın 21. yüzyıl becerilerine uyumlu hale getirilmesi çabalarını, öte yandan eğitimde bilimsel anlayıştan uzak konuların gündemde kendine yer bulmasını gözlemliyoruz. Bu da bizi ülke olarak ortak hedefe ulaşma yolunda yavaşlatıyor" diye konuştu.

Son yıllarda, Türkiye'nin darbe girişimi ve terör olayları gibi ciddi belirsizliklere neden olan pek çok olay yaşadığına işaret eden Bilecik, "Bunların yanında ekonomi yönetiminde farklı söylem ve yönlendirmeler, bağımsız kurumların zaman zaman siyasi atmosferden etkilenmesi, piyasada belirlenmesi gereken ekonominin temel fiyatlarını etkileyebilecek açıklamalar belirsizliği artırıcı etkenler oldular. Bizler ekonomi yönetimimizin bağımsız kurumlarca iyi denetlenen ve düzenlenen bir serbest piyasa ekonomisi anlayışına sıkı sıkıya bağlı olmasına büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)