BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek Londra'da doktora eğitimine başladı----

Mehmet Şimşek Londra'da doktora eğitimine başladı

Mehmet Şimşek Londra'da doktora eğitimine başladı
01 Ekim 2013 - 13:24 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Londra Üniversitesi'nde doktora eğitimine başladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra Üniversitesi School of Oriental African Studies'te (SOAS) ekonomi ve finans üzerine doktora eğitimine başladı.
SOAS'ın Department of Financial & Management Studies bölümüne doktora için kaydını yaptıran Bakan Mehmet Şimşek'in, eğitimini part-time olarak tamamlayacağı öğrenildi.
Ekonomist olan Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde tamamladı.
ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetler'de kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.
23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)