BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Ağar ilk imzaya geldi----

Mehmet Ağar ilk imzaya geldi

Mehmet Ağar ilk imzaya geldi
02 Mayıs 2013 - 13:05 www.finansgundem.com

İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, denetimli serbestlik nedeniyle bugün ilk imzasını attı

Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Pazartesi sabahı tahliye olan Mehmet Ağar, Denetimli Serbestlik Kararırının bozulmaması için son günde Aydın'a gelip müracaatını yaptı.
Susurluk davası kapsamında Yargıtay tarafından onanan hapis cezası için 25 Nisan 2012 tarihinde Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bulunan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim olan eski İçişleri ve Adalet Bakanı, DP eski Genel Başkanı ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, 3. Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarı açık cezaevine gitmeden 'Denetimli Serbestlik' imkanı tanıyan düzenlemeden faydalanarak 29 Nisan sabahı saat 07.00'de tahliye olmasının ardından kararın bozulmaması için gerekli 3 gün içinde başvuru şartını son günde yerine getirdi.
Sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne gelen Mehmet Ağar, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit'i makamında ziyaret etti. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Ağar, Başsavcı Yiğit ile birlikte Aydın Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne geldi. Yaklaşık yarım saat içeride kalan Ağar, işlemlerini tamamladıktan sonra geldiği araçla birlikte Bodrum'a doğru yola çıktı.
Herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade eden Mehmet Ağar, "Tahliye olduk. Zaten gerekli zamanında yaptık. Bugün de kalan muamelatı tamamlayıp, gideceğiz. Hepsi o kadar" şeklinde konuştu.
Aydın Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nden çıkarken Başsavcı Yiğit, Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Musra Kuraç ve kurum çalışanlarıyla tek tek tokalaşarak vedalaşan Ağar, ısrarlı sorulara; "Kalan muamelatı tamamladık. Şimdi de gidiyoruz" diye cevap verdi.
HAFTADA 2 KEZ İMZA ATACAK
3. Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarı açık cezaevine gitmeden 'Denetimli Serbestlik' imkanı tanıyan düzenlemeden faydalanan Mehmet Ağar'ın tahliye işlemini yapan Aydın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden kaydını Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne aldırdığı öğrenildi. Bundan sonraki işlemlerini Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce yapılacak olan Ağar'ın ilk 3 ay haftada 2 kez ve sonrasında ise haftada 1 kez imzaya geleceği belirtildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)