BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMedvedev'den 2022'ye bakış: Rusya ayakta kalacak----

Medvedev'den 2022'ye bakış: Rusya ayakta kalacak

Medvedev'den 2022'ye bakış: Rusya ayakta kalacak
26 Aralık 2022 - 14:44 www.finansgundem.com

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, 2022 ülke bilançosuna değindiği makalesinde bu yıl Rusya'da nazizmin yok olmadığını belirtti. Medvedev, ''ülkemiz gelişiyor ve kazanıyor'' dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan 2022 yılı sonuçlarına ilişkin uzun bir makalesinde bu yıl ülke olarak en önemli gelişmeleri paylaştı. Makalesinde 2022 yılı için 6 maddeden oluşan çıkarımlarını açıklayan Medvedev, bu yılın zorlu ve dramatik bir yıl olduğunu kabul ederken, ancak 2022 yılının yeni bir çağın eşiği olarak nitelendirilebileceğini yazdı.

İLK ÇIKARIM NAZİZM

Medvedev, bu yıl Rusya’nın Nazizm’in yok olmadığını ve kendisine halen çok yakın olduğunu anladığını vurgularken, “Şubat 2022’de başlayan askeri operasyon için verilen karar Rusya için alınan en zor kararlardan biriydi. Ancak Rusya’nın ulusal güvenliği ve egemenliği ile ilgiliydi” ifadelerini kullandı.

Bu yıldan çıkarılacak ikinci sonucu Rusya’nın Batı ile yakınlaşmasında yaşanılan yanılsama olarak değerlendiren Medvedev, daha önce Batı’ya yakın olduğunu düşünen Rusya’nın bu illüzyonunun sona erdiğini, ülkenin artık Batı dünyası ile uzun süre birleşemeyecek şekilde koptuğunu söyledi.

Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, yazısında, “2022 yılı, bize Batı ile yakınlaşma umutlarının sona erdiğini gösterdi. Artık Batı’da bizimle karşılıklı saygı bağlamında müzakere edecek kimse yok. Bizi yakınlaştıran hiçbir şey yok ve gerek te yok” ifadelerine yer verdi.

Batı ile Rusya arasında yeniden normal ilişkilerin sağlanabilmesi için yıllarca beklenilmesi gerektiğine vurgu yapan Medvedev, Rusya’nın artık dünyanın geri kalanıyla ilişkilerini geliştirmek zorunda olduğunun altını çizdi.

“Bu yılın sonunda üçüncü sonucu Rus düşmanlığı salgını” diyen Medvedev, bu salgının ancak güçlü araçlarla tedavi gerektirdiğine dikkat çekerken, 2022 yılında Batı dünyasında iyice gözle görülür hale gelen vahşi ve irrasyonel Rus düşmanlığının her yeri sararak dünya klasiği haline geldiğini ifade etti.

Tüm bu faaliyetlere rağmen Rusya’yı ve onunla birlikte Rus dünyasını ayaklar altına almanın, Rusya’yı bölmenin imkânsız olduğunu hatırlatan Medvedev, 2022 yılından çıkarılabilecek dördüncü sonucu ise şu şekilde formüle etti:

“Rusya’ya yaptırım ilan etmek için sıraya giren Batı, kendini bir kafese hapsetti. Bırakın tecrit içinde otursun. Uzun zamandan beri okyanusun diğer tarafındaki yetkililer sakıncalı ülkeleri izole etmeye çalıştıkça Batı giderek yaptırımlarla kuşatılmış bir kaleye dönüşüyor, girişlerini duvarlarla sıkıca kapatıyor. Aynı zamanda serbest piyasa ekonomisinin temel ilkelerini kendi elleriyle yok ediyor ve bu durumla birlikte koalisyon ülkelerinin çıkarları giderek birbiriyle çelişiyor.”

Batı ile dünyanın geri kalanı arasında şiddetlene rekabetin büyümeye devam edeceğini iddia eden Medvedev, Rus karşıtı bloktaki müttefikler arasındaki çelişkilerin de giderek yoğunlaşacağını, bu nedenle gelecekte bu ülkelerde bir yol değişikliği meydana geleceğini düşünüyor.

KIYAMET GÜNÜ ÇOK UZAK

“Rusya, değişen yeni dünyada kendi yerini almak zorunda kalacak” diyen Medvedev, bu yıldan çıkarılabilecek beşinci sonucun ise Batı’nın sürekli propaganda aleti yaptığı ‘kıyamet günü’nün aslında çok uzak olduğunu belirtti.

Henüz kıyametin olmayacağını Moskova’nın tekrar tekrar dile getirdiğine vurgu yapan Medvedev, Rusya’nın nükleer doktrininin savunma amaçlı olduğunu hatırlatırken, “Bu da Rusya’nın muhaliflerini dizginleyen tek formüldür. Rusya için güvenlik garantileri ne kadar erken sağlanırsa, jeopolitik durum o kadar çabuk normale dönecektir. Bu garantiler olmadan dünya, 3. Dünya Savaşı ve nükleer felaket tehdidinin eşiğinde dengede durmaya devam edecektir. Ancak Rusya bunu önlemek için her şeyi yapacaktır” dedi.

‘’RUSYA KENDİSİNE YAKIN OLANI YALNIZ BIRAKMAZ’’

Medvedev, bu yıl çıkarılması gereken altıncı ve son sonucun Rusya’nın hayatta kalmaya çalıştığı değil, yaşadığı olduğunun altını çizerken bu sonucu şu şekilde özetledi:

“Rusya gelişiyor ve kazanıyor. Bu geçen yıldaki tüm yaptırım ve baskılar, insanların zihinlerinde Rusya ekonomisi için devasa değişiklikler olarak adlandırılabilir. Ancak bu geçen yılın zorlukları Rusya halkını birleşmeye ve yeni bir yurttaşlık bilinci düzeyine ulaşmaya zorladı. Sonuç olarak, ülke en ciddi güvenlik tehditlerine yeterince yanıt verebildi. Rusya, kendisine yakın olanı yalnız bırakmaz! Rusların hayatını normal ve müreffeh hale getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Milyonlarca insana fırsat vereceğiz. Onların hak ve özgürlüklerini, dil ve kültürlerini, inanç ve umutlarını korunmak için her zaman direneceğiz.”

Rusya'nın doğalgaz ihracatı 2022'yi düşüşle kapatacak

 

Novak Rusya'nın ham petrol ihracatını artırabileceğini söyledi

 

Rusya, ülkeyi terk eden vatandaşlarına vergiyi artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)